? Theater Walhalla -
X

Helmert Woudenberg - Mozes

Type Kaarten


Wanneer?


 
Zaterdag 31 maart 2018 / 21:00

Theater Walhalla

Voorverkoop

Helmert Woudenberg

Mozes

Meer Toneel

Helmert Woudenberg deinst niet snel ergens voor terug, net als de karakters die hij neerzet. Na zijn alom geprezen solos over onder andere Fortuin, Hitler en zijn grootvader, buigt Helmert Woudenberg zich in zijn vijftiende solo over het verhaal van Mozes: de man die met zijn volk op de vlucht sloeg, op zoek naar een betere toekomst.

Ik ben al niet meer wie ik was, maar ook nog lang niet wie ik worden moet. Ik ben noch de één noch de ander. Hoe verschrikkelijk het ook was, ik blijf neigen naar het oude, en schrik, hoezeer ik er ook naar verlang, voor het nieuwe terug. (uit MOZES)

MOZES vertelt het verhaal van het Joodse volk, dat in Egypte het leven onmogelijk wordt gemaakt en op de vlucht slaat. God kiest Mozes uit om deze exodus te leiden, maar Mozes is een bescheiden, introverte man die zich niet zomaar toegerust voelt deze opdracht tot een goed einde te brengen. Geplaagd door twijfels en onzekerheden leidt hij het Joodse Volk tijdens een jarenlange barre tocht door de woestijn, op zoek naar het Beloofde Land, een plek waar weer leven en een toekomst wacht.

Dit vindt u misschien ook leuk:

 

Golden Palace

Vrijdag 26 januari 2018 / 20:30 / Kantine Walhalla

Simon Heijmans

Voor Altijd Duurt Een Jaar

Zaterdag 27 januari 2018 / 21:00 / Theater Walhalla

Firma Mes

CarryMe

Donderdag 1 februari 2018 / 20:30 / Kantine Walhalla

Het Volk

De God van de Slachting

Zaterdag 17 februari 2018 / 21:00 / Theater Walhalla

Wilt u op de hoogte blijven van het programma of nieuwtjes van Walhalla?

Meldt u nu aan voor de nieuwsbrief