? Theater Walhalla -
X

LAB#7: Speeddating en De Vloer Op! - NRJO Lab

Type Kaarten


Wanneer?


 
Donderdag 19 april 2018 / 20:30

Kantine Walhalla

Voorverkoop

LAB#7: Speeddating en De Vloer Op!

NRJO Lab

Meer Theaterconcert

New Rotterdam Jazz Orchestra LAB#7 met Keimpe de Jong

Het New Rotterdam Jazz Orchestra gaat op onderzoek uit. Het Rotterdamse collectief presenteert een serie LAB-concerten op uiteenlopende locaties. Het LAB is erop gericht om tot nieuwe artistieke hoogtepunten te komen en trekt de stad in op zoek naar nieuwe uitdagingen, samenwerkingen, locaties en publiek, klaar om verrast te worden. Het orkest werkt in deze serie met een achttal muzikale basiselementen die om-en-om op het podium worden ingezet.

LAB#7: Speeddating en De Vloer Op! In deze zevende editie van LAB stort het orkest zich op de LAB-onderdelen speed-dating en de vloer op. Leden van de band vormen duos, trios en kwartetten en gaan de vloer op met een improvisatie-opdracht op zak. Dat levert spannende dialogen op: gras dat voor elkaars voeten wordt weggemaaid, haantjesgedrag of juist ingetogen spelmomenten. Wie zal het zeggen?

Spelverdeler bij dit muzikale theatersport spektakel is Keimpe de Jong. Deze Rotterdamse saxofonist, componist en dirigent schreef en speelde al veel voor televisie (Loenatik, Pakhuis De Jong, Kunst moet Zwemmen) en theater (alle solo-voorstellingen van John Buysman waaronderAngel Eyes).
Momenteel toert hij met Zilveren Krekel-winnaar De man die alles weet met Rene vant Hoff, en treed hij op met schrijfster Elfie Tromp en zijn eigen suri-jazz band: De Nazaten.

Line-up:
Jan van Duikeren TROMPET Rob van de Wouw TROMPET Louk Boudesteijn TROMBONE Frans Cornelissen TUBA Bart Wirtz ALTSAX & FLUIT Jasper van Damme ALTSAX & FLUIT Miguel Boelens ALT- & TENORSAX Nils van Haften BARITONSAX & BASKLARINET Jelle Roozenburg GITAAR Johan Plomp CONTRABAS Mark Schilders SLAGWERK

Over New Rotterdam Jazz Orchestra
Het New Rotterdams Jazz Orkest (eerder het Rotterdams Jazz Orkest) werd in 2004 opgericht en speelde talloze concerten met internationale solisten en bands (o.a. Joshua Redman, Phronesis) en componisten in o.a de Doelen, op het North Sea Jazz Festival, Transition en Jazz in Duketown. In de afgelopen jaren is een uitgebreid repertoire opgebouwd met eigen werk en zijn drie albums met uniek materiaal geproduceerd. Het orkest bestaat uit leden die stuk voor stuk naast het orkest hun eigen muzikale carrière hebben in de top van de internationale jazzscene.

Dit vindt u misschien ook leuk:

 

Het Nieuwe Lied

Donderdag 19 april 2018 / 20:15 / Theater Walhalla

Fernando Lameirinhas

7

Zondag 22 april 2018 / 15:00 / Kantine Walhalla

Dries

singer songwriter/ intiem /doorleefd/ puur

Zondag 22 april 2018 / 15:00 / Theater Walhalla

Diona Fox & Her Ragdolls

Zaterdag 28 april 2018 / 20:30 / Kantine Walhalla

Wilt u op de hoogte blijven van het programma of nieuwtjes van Walhalla?

Meldt u nu aan voor de nieuwsbrief