? Theater Walhalla -
X

Over Komen - Gian van Grunsveld

Type Kaarten


Wanneer?


 
Donderdag 5 april 2018 / 21:00

Theater Walhalla

Voorverkoop

Over Komen

Gian van Grunsveld

Meer Cabaret Meer Kleinkunst Meer Talkshow Meer Wetenschap

Lezing performance over zelfbeminning en een poging tot ont-spannen

Making love alone is still societys dirty little secret verklaarde zelfbenoemd Moeder van de Masturbatie Betty Dodson in het jaar 1988. Is er dertig jaar later iets veranderd?!

En hoe bereik je eigenlijk werkelijke zelfbeminning in een maatschappij met weinig lichaamsbesef en veel economisch denken? In Over Komen bezoekt Gian een leger aan masturbatiegoeroes, beschrijft ze evenredig veel technieken, bevraagt ze taboes en mythes, betrekt ze de geschiedenis en de biologie, om uiteindelijk te komen bij het ultieme O..........

Over Komen is onderdeel van Gians zes jaar durende artistiek-journalistieke onderzoek naar seksualiteit. Dit resulteerde eerder in de succesvolle voorstelling SEXIETY i.s.m. Gehring&Ketelaars (o.a. Oerol en Parade), de theatrale talkshow Voorlichting voor Gevorderden en de podcastseries Bedvogels (HUMAN/VPRO) en De herontdekking van Haarzelf.
Als ze al één conclusie kan trekken uit dat onderzoek is dat theorieën over seks uiteindelijk nooit alleen over seks gaan. Waar de performance wél over gaat?! Over ons culturele gebrek aan lichaamsbewustzijn. Over een calvinistische kramp waar we in schieten wanneer we proberen onszelf iets te gunnen. Over onze obsessie met doelgerichtheid. En bovenal: over ont-spannen in plaats van aan-spannen.

Dit vindt u misschien ook leuk:

 

Joep Onderdelinden

Ooit (try out)

Woensdag 24 januari 2018 / 21:00 / Theater Walhalla

Rotavond

Donderdag 25 januari 2018 / 21:00 / Theater Walhalla

13 maanden van het jaar (MATINEE)

Liedjes van Willem Wilmink

Vrijdag 26 januari 2018 / 14:00 / Theater Walhalla

Science Battle

Woensdag 31 januari 2018 / 20:30 / Theater Walhalla

Wilt u op de hoogte blijven van het programma of nieuwtjes van Walhalla?

Meldt u nu aan voor de nieuwsbrief