? Theater Walhalla -
X

Sam Baker - Holland Americana

Type Kaarten


Wanneer?


 
Donderdag 25 januari 2018 / 20:30

Kantine Walhalla

Voorverkoop

Sam Baker

Holland Americana

Meer Theaterconcert

Een karakteristieke singersongwriter uit de Verenigde Staten die u - grote kans - tot tranen beroert. Met zijn rasperige, bijna gesproken stijl van zingen brengt Sam Baker ingetogen, poëtische liedjes ten gehore. Niet zomaar liedjes, maar zorgvuldige verwoorde observeringen over de schoonheid en tragedie van het leven en vooral ook zijn eigen leven.

Sam Baker groeide op in Itasca, Texas, een dorpje net buiten Dallas. Zijn moeder speelde orgel in de kerk en zijn vader luisterde naar blueslegendes als Lightnin Hopkins, Brownie McGee en Sonny Terry. Als kind werd hij gegrepen door Johnny Cash en zijn verhalende manier van zingen, wat ook Sam kenmerkt. Zijn muziek vertoont daarnaast raakvlakken met Texaanse collegas als Townes Van Zandt, Guy Clark en John Prine. Sam Bakers stijl werd bovendien beïnvloed door de beperkingen waarmee hij moest leren leven, nadat hij ernstig gewond raakte bij een bomaanslag in Peru. Verschillende van zijn nummers gaan over deze aanslag, zoals Broken Fingers.

Bakers drieluik Mercy, Pretty World en Cotton eindigde hoog in eindejaarslijsten en maakte veel indruk, net als zijn optreden in VPROs Vrije Geluiden. Zijn laatste album Say Grace stond 2 maanden lang op nummer 1 van de Euro Americana Chart.

In de zomer van 2017 verschijnt het lang verwachtte nieuwe album van Sam Baker, Land Of Doubt, een album vol spanning en suspense waarmee hij muzikaal een iets ander pad inslaat en de elektrische gitaar ter hand neemt. Vanavond krijgt u hiervan een voorproefje te zien en te horen, in Theater Walhalla

Dit vindt u misschien ook leuk:

 

Rotavond

Donderdag 25 januari 2018 / 21:00 / Theater Walhalla

13 maanden van het jaar (MATINEE)

Liedjes van Willem Wilmink

Vrijdag 26 januari 2018 / 14:00 / Theater Walhalla

De Andersons

Hier Dooft Niets

Vrijdag 2 februari 2018 / 21:00 / Theater Walhalla

Otis Gibbs

Holland Americana

Woensdag 7 februari 2018 / 21:00 / Theater Walhalla

Wilt u op de hoogte blijven van het programma of nieuwtjes van Walhalla?

Meldt u nu aan voor de nieuwsbrief