Adem - TG Vagebond

Een jong stel met kinderwens op zoek naar een antwoord

Meer Klimaat Meer Theater

Een jong stel zoekt antwoord op de vraag: Willen we een kind op deze stervende wereld zetten?

Deze vraag blijkt de eerste dominosteen die een scala aan andere vragen en dilemma’s blootlegt: Hoe moeten we omgaan met het klimaat? Met deze wereld? Met onszelf? Hoe moeten we liefhebben? Maken wij met onze micro beslissingen überhaupt een verschil op het grote wereldtoneel, of mogen we “gewoon” egoïstisch zijn in onze zoektocht naar geluk? En welke tol eist het van een liefdesrelatie, wanneer je het redden van de hele wereld als je verantwoordelijkheid ziet?

Alle grote wereld- en klimaatvraagstukken komen voorbij terwijl hun relatie op de proef gesteld wordt. Adem is een intiem en herkenbaar drama vol met humorvolle tragiek.


Over TG Vagebond:
Wij zijn een nieuw opgericht locatie-theater gezelschap, bestaande uit Stijn Dijkema (regisseur), Giulia Reiss (acteur), Sebastiaan Frowijn (acteur) en Marieke Giebels (dramaturgie)/acteur).
TG Vagebond is een kleine en wendbare locatie-theatergroep die geëngageerde voorstellingen maakt met een guerilla-achtig karakter. De locatie is de derde speler en ondersteunt de inhoud van het stuk. Geen voorstelling is hetzelfde en de betekenis ligt voor een groot deel in handen van de locatie en van het publiek.

Adem is hun eerste voorstelling als collectief. Met deze voorstelling nemen zij hun eigen generatie onder de loep. Een westerse generatie die opgroeit temidden van grootse problematiek: pandemieën, stormen, oorlogen, de bio-industrie, de gaswinning, rechtse regeringen en dure havermelk… Het geeft weinig hoop voor de toekomst. Toch is ook in hen, ergens, diep verstopt onder een puinhoop van slecht nieuws, de behoefte om een kind te krijgen. De behoefte om een kleine baby op deze veel te grote wereld te zetten, wint het soms plots van de ratio die hen gebiedt om de overbevolking te remmen en hun ongeboren kind het grote leed te besparen. Een strijd tussen hoofd en hart, tussen weten en willen.

Wanneer?


zaterdag 2 maart 2024 / 20:30

Kantine Walhalla

Dit vind je misschien ook leuk:

 

Absurdisme | tekst Een ode aan de vervangbare mens  Edo Dompelmans werkt in een kringloopwinkel. Tussen de…

Absurdisme | tekst Een ode aan de vervangbare mens  Edo Dompelmans werkt in een kringloopwinkel. Tussen de…

In maart 2023 vond het Café Theater Festival plaats in Utrecht, Arnhem en Rotterdam. Bij…

Monoloog | intiem | filosofisch | gevangenis Een wankelmoedige monoloog van een cipier, opgesloten in…

Wil je op de hoogte blijven van het programma of nieuwtjes van Walhalla?

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief