Amsterdams Kleinkunst Festival (AKF)

VERWACHT*

Meer Cabaret Meer Kleinkunst

Halve Finalistentournee

Van der Laan en Woe. Yentl en De Boer. Glodi Lugungu. Rosa da Silva. Stefano Keizers. Ze hebben allemaal minstens één ding gemeen: ze wonnen de AKF Sonneveldprijs en wisten een succesvolle (theater)carrière op te bouwen. Toch zijn ze ook ontzettend verschillend. De een maatschappijkritisch, de ander meer gefocust op grappen, bizarre verhalen of juist mooie liedjes.

Het Amsterdams Kleinkunst Festival begeleidt aanstormend talent naar hun kleinkunstcarrière. De Halve Finalisten van de AKF Sonneveldprijs touren daarom nu door het land. Ze zijn er klaar voor om de theaterzalen te veroveren. Dit wil je niet missen, al was het maar om later te claimen dat je ze als eerste live hebt gezien.

Op 16 Juni zullen de volgende halvefinalisten bij ons spelen:
(Line up onder voorbehoud)

AYOUB
Wat ís diversiteit eigenlijk? En wat is racisme? Is appelstroop echt lekkerder dan poedersuiker? Dit zijn wezenlijke vragen waar we het niet vaak genoeg over hebben met z’n allen. Met zijn allereerste show als stand-up comedian, neemt Ayoub je mee in zijn gedachtegang over de dingen die deze 22-jarige Randstedeling in Brabant bezighouden

FARIDA LAAN – DE ASSISTENT
Over een wetenschapster die de gevoeligheid van brandwerende broeken bestudeert. Konijnen, hoefdieren, regenjassen, gootsteenontstopper, slappe handjes, dansjes en nietigheid. Taal, lust en verbeelding. En Dolly Parton.

N00B SPEELT N00B
Isabelle en Laura vliegen door verschillende scènes heen. Ze zoeken schurend naar ongemak en vinden elkaar in snelle schakels, hiphop, techno en gevoelige chanson vanuit ladyperspectief. Een ode aan de eenlingen op deze wereld die er stiekem ook toe doen.

Lees hier meer over de finalisten

Over het Amsterdams Kleinkunst Festival
Het AKF biedt kleinkunst- en cabarettalenten een uitgebreid ontwikkelingstraject binnen de Nederlandse theaterwereld. Het festival richt zich op de kleinkunst in de breedste zin van het woord: binnen het AKF is ruimte voor cabaret, muziektheater, poëzie en het Nederlandstalige theaterlied.

Wanneer?


woensdag 16 juni 2021 / 18:30

Kantine Walhalla

woensdag 16 juni 2021 / 21:00

Kantine Walhalla

Dit vindt u misschien ook leuk:

 

'Saampies' is het eerste echte programma van Vlamousse. Na hun afstuderen aan de Koningstheateracademie besluiten…

'Saampies' is het eerste echte programma van Vlamousse. Na hun afstuderen aan de Koningstheateracademie besluiten…

Halve Finalistentournee Van der Laan en Woe. Yentl en De Boer. Glodi Lugungu. Rosa da…

Halve Finalistentournee Van der Laan en Woe. Yentl en De Boer. Glodi Lugungu. Rosa da…

Wilt u op de hoogte blijven van het programma of nieuwtjes van Walhalla?

Meldt u nu aan voor de nieuwsbrief