Awkward i

KYD

Meer Kleinkunst Meer Theaterconcert

Djurre de Haan, alias AWKWARD i, is een van de meest veelzijdige popmuzikanten en liedjesschrijvers uit Nederland. Hij schreef de soundtracks voor films als De Ontmaagding van Eva van End en Aanmodderfakker (twee Gouden Kalf nominaties!).
En nu staat hij, vergezeld door bassist/pianist David Corel en cellist Jelte van Andel, in het theater met zijn voorstelling KYD.

KYD is een woord dat geen betekenis lijkt te hebben, maar toch is het voor De Haan een kernwoord geworden. Een woord dat de betekenis van ‘kind’ suggereert, maar het door de ‘Y’ niet meer is. KYD is een sleutelbegrip voor een bewogen periode in Djurre’s leven. Een periode waarin hij aanvankelijk ongewild vader werd en daarna bijna zijn moeder verloor aan een beroerte. Door het vaderschap was hij in één klap kind-af; door de situatie met zijn moeder ook weer onvermijdelijk kind. Van deze verwarring probeerde Djurre iets moois te maken, een troostrijke overwinning op de chaos die het leven vaak is. Met KYD is hij hierin meer dan geslaagd.

Wanneer?


zaterdag 6 juni 2020 / 20:30

Kantine Walhalla

Dit vindt u misschien ook leuk:

 

Componist, pianist en theatermaker Thijs Borsten ‘verzamelt’ al jaren bijzondere artiesten, die hij verleidt om…

Een dichter schrijft een vers en het eten is vers. Ze worden beiden in 7…

In het derde seizoen ROTAVOND is alleen het beste nog goed genoeg. Onbevreesd waagt meestervertaler…

Bent u wel eens verdomd ongelukkig? Of kent u iemand die zich wel eens van…

Wilt u op de hoogte blijven van het programma of nieuwtjes van Walhalla?

Meldt u nu aan voor de nieuwsbrief