Bjorn van der Doelen (Première)

Eerwaarde Vader...

Meer Muziektheater

Een verhaal waar geen plek is voor gelul, maar louter ware woorden. Over hoe vaak hij pas om 6 uur ‘s ochtends bezopen thuis kwam, alle kroegen al lang dicht. Over hoe hij nu pas inziet hoe eenzaam zij toen moet zijn gewist. Over hoe hij die apenrots moest beklimmen als een man. En over hoe zij hem tenslotte, zonder nog een woord, weer in haar armen neemt, zoals alleen een vrouw da kan.

Na zijn profcarrière als voetballer (PSV, Twente, NEC) koos Björn van der Doelen ervoor om zijn grote liefde te volgen: muziek maken. Björn speelde vorig jaar in Theater Walhalla en eerlijk is eerlijk: daar waren niet genoeg mensen van op de hoogte. Hier is een herkansing! Deze geweldige, authentieke, eerlijke, en ontroerende artiest moet u een keer gezien hebben.

Brabantse Americana is misschien de meest treffende omschrijving. Prachtige luisterliedjes met soms een rauw randje die lijken te zijn gemaakt voor het theater: verhalend, sferisch en reikend tot het hart.

Op zijn 5de studio-album Eerwaarde Vader zegen mij, want ik heb gezondigd, gaat hij volgens ouderwets Katholiek gebruik te biecht. Samen met zijn Huursoldaten trekt hij nu langs de theaters om zijn zonden te overzien en op te biechten. De 7 hoofdzonden: de ijdelheid, de hebzucht, de afgunst en de lust, de gulzigheid, de wraak en die eeuwige gemakzucht zullen allen de revue passeren.

De Pers over Björn

Van der Doelen ontpopt zich als Americana artiest van formaat (Willem Jongeneelen, OOR)

Björn van der Doelen laat het Nederlands weer groots klinken. Hij heeft het weer geflikt om met een perfect plaatje op de proppen te komen (Indebanvan.nl)

Op zijn nieuwe plaat bewijst hij wederom dat hij een ster in wording is in zijn bijna zelfgecreëerde muziekgenre. (8Weekly)

Met zijn tatoeages en ferme baard zag Van der Doelen er al uit als een alternatieve rockster. De muziekstijl werd weliswaar Americana, verder paste alles in het plaatje. De liedjes die hij schrijft zijn autobiografisch. Zo gericht als hij met zijn rechterbeen de bal in de kruising wilde krijgen, zo gericht probeert hij nu met zijn stem de mensen te raken. (www.fcupdate)

…………………………………………………

Na afloop kunt u uw honger en dorst stillen in FC Walhalla. Onze Walhallakok serveert een hoofd- en nagerecht voor maar € 15. Kijk hier voor het menu!

 

 

Wanneer?


Dit vindt u misschien ook leuk:

 

Muziektheater gezelschap Het Groot Niet Te Vermijden repeteert twee weken in Kantine Walhalla. De mannen…

Muziektheater gezelschap Het Groot Niet Te Vermijden repeteert twee weken in Kantine Walhalla. De mannen…

Een theatrale roadtrip, doordrenkt met country, blues en rock-’n-roll, in 3 verhaallijnen. In de bus,…

Een theatrale roadtrip, doordrenkt met country, blues en rock-’n-roll, in 3 verhaallijnen. In de bus,…

Wilt u op de hoogte blijven van het programma of nieuwtjes van Walhalla?

Meldt u nu aan voor de nieuwsbrief