Bram van der Vlugt

Vogel (try out)

Meer Toneel

In een oud, verlaten stationsgebouw woont Martinus. Als dertienjarig jongetje is hij er komen wonen. Martinus is nooit vertrokken, al beweert hij zelf van wel. 75 jaar later kijkt hij samen met zijn kleinzoon terug op zijn leven. Een lastige opgave, want Martinus neemt graag een loopje met de waarheid.

Samen zoeken zij naar wat er in de oorlog precies is gebeurd en wat Martinus al die jaren heeft weggestopt. Pijnlijke gebeurtenissen worden blootgelegd, mooie inzichten verworven. Angst voor het naderend einde brengt kleinzoon en grootvader dicht bij elkaar.

In deze voorstelling, speciaal voor hem geschreven ter gelegenheid van zijn 85e verjaardag, gaat Bram van der Vlugt het avontuur aan met de veel jongere theatermakers Roelof Pothuis en Thijs Prein. Vogel is een ode aan de kracht van het verhaal. De spannende verhalen van de oude man doen je het verlangen naar de waarheid vergeten. Never let the truth ruin a good story.

Tekst: Thomas Verbogt, Thijs Prein I Spel: Bram van der Vlugt, Thijs Prein I Regie: Peter Vandemeulebroecke I Vormgeving: Roelof Pothuis

Scenefoto’s: Marieke Timp

Wanneer?


Dit vindt u misschien ook leuk:

 

"Geestig, ontwapenend en talentvol" (De Theaterkrant)  Als Eric net bedrogen is door zijn ex-vriendin, ontmoet…

Twee voorstellingen voor de prijs van 1 en de kans om fris jong talent aan…

Amsterdam versus Rotterdam. Dat gaat over voetbal, en dat gaat ook over karaktereigenschappen. De Rotterdammer…

Amsterdam versus Rotterdam. Dat gaat over voetbal, en dat gaat ook over karaktereigenschappen. De Rotterdammer…

Wilt u op de hoogte blijven van het programma of nieuwtjes van Walhalla?

Meldt u nu aan voor de nieuwsbrief