De Eeuw van Ariane

Ausdauer i.s.m. Werkplaats Walhalla

Meer Muziektheater

“Het schip daalde, het licht verdween, de sluisdeuren openden zich, nieuw licht stroomde door de patrijzen naar binnen in de bedstee. Ik had mijn ogen op een kier. Geboren worden op een schip bepaalt je leven.”
Wat doe je als je tijdens de verbouwing van je pas gekochte, 80 jaar oude binnenvaartschip een doos met liefdesbrieven vindt? Een heimelijke correspondentie uit de jaren 70 tussen een schippersdochter en haar verkering, verstopt achter de betimmering van één van de bedsteden. Daniël Lehmann, medeoprichter van Ausdauer en eigenaar van de ROAN, ging op zoek naar de brievenschrijvers en leerde zo niet alleen de bijzondere geschiedenis van zijn schip kennen, maar ook het verhaal van schippersdochter Ariane en haar vader.

Ariane leeft in een wereld waar mannen de dienst uitmaken. Van jongs af aan leidt zij het leven van een hardwerkende matroos. Studeren is er niet bij, zij kan immers niet gemist worden op het schip. Pas als de langharige gitaartokkelende Oscar aan boord verschijnt durft Ariane van een ander leven te dromen.

Samen met regisseur Genio de Groot, en met tekst van Enne Koens, maakt Ausdauer een intiem portret van het leven aan boord. Verhalend, sfeervol en vol snelle, scherpe dialogen. Een actuele, muzikale voorstelling aan boord van het 40 meterlange binnenvaartschip de ROAN, waarbij het zelfstandig worden van de vrouw centraal staat, boordevol nieuwe muziek van de vaste musici van Ausdauer.

Bekijk hier het interview met RTV Rijnmond

Kijk hier voor nog meer informatie

Wanneer?


Dit vindt u misschien ook leuk:

 

Reizigersverhalen is een unieke eenheid van muziek en theater. Eigen composities van Joshua Aaron worden…

Nu de meisjes van plezier al een paar jaar weg zijn van Katendrecht nemen de…

Kruis een Noorse ingenieur met een Nederlandse muzikant, mix dat met balkan, klassiek, folk en…

Greg Nottrot speelt zijn versie van Tsjechovs klassieker De Kersentuin. Hij situeert zijn vertelling in…

Wilt u op de hoogte blijven van het programma of nieuwtjes van Walhalla?

Meldt u nu aan voor de nieuwsbrief