De Uitdaging

Philippe Elan & Maria Marin

Meer Theaterconcert

De Uitdaging is al jaren een begrip in Walhalla. Grote namen als Tania Kross, Ernst Daniel Smid en Frederique Spigt stapten in de muzikale boksring en genoten van de spetterende muzikale confrontaties. Gastheer (en briljant pianist) Thijs Borsten nodigt elke avond twee zangers/muzikanten uit om hun eigen werk en elkaars werk te zingen, en vooral ook om samen muziek te maken. Het maakt elke avond een uniek, dampend, supermuzikaal en heel persoonlijk concert dat u echt niet mag missen!

In deze eerste aflevering van drie, neemt de Franse chansonnier en Edisonwinnaar Philipe Elan het op tegen de Spaanse flamenco zangeres en gitarist Maria Marin. Philippe staat bekend staat om zijn authentieke vertolkingen van het Franstalige lied, Maria leidt een dubbelleven als afgestudeerd klassiek gitarist en begenadigd flamenco zangeres. Sinds kort verenigt zij deze twee disciplines, onder meer in een prachtige voorstelling met danseres Irene Alvarez. Hoe gaat deze Spaans-Franse combinatie uitwerken?

Begeleid door Thijs Borsten en zijn band maken twee zangers uit verschillende muzikale werelden kennis met elkaar en elkaars repertoire. Beide gasten vertellen aan de hand van foto’s en filmpjes iets over hun leven en waarom ze in de muziek terecht zijn gekomen. Ze zingen een liedje uit hun jeugd en brengen samen elkaars repertoire, improviseren op een vraag uit het publiek en voeren een speciale versie van een bekend nummer uit.  Bekijk hier compilatiefilmpjes van afgelopen edities. Hieronder ziet u de trailer voor 2019.

Wanneer?


Dit vindt u misschien ook leuk:

 

Wilt u op de hoogte blijven van het programma of nieuwtjes van Walhalla?

Meldt u nu aan voor de nieuwsbrief