De Vrije School, De Voorstelling

Meer Muziektheater Meer Toneel

Kaatje, Tommy en Jos onderzoeken wat ze eigenlijk hebben meegemaakt toen zij de Vrije School doorliepen. Alledrie een andere klas op een andere school in een ander jaar, maar volgens dezelfde onderwijsmethode. Zij hebben het er steeds over dat er een organische klik is tussen hen en andere voormalig Vrije Scholieren die zij in het wild tegenkomen. Maar wat is die klik?

Voor hen die er op hebben gezeten, hadden willen zitten of de kriebels krijgen.
Kaatje, Tommy en Jos bouwen een avond vol typische Vrije Schoolse elementen: verhalen en euritmie, een reünie-erlebnis voor ex-vrije scholieren en een unieke Vrije School-voor-dummies voor “buitenstaanders”. Eindelijk is hier het inkijkje in de wondere wereld van de Vrije School, en het resultaat van die schoolperiode bij drie theaterdieren die nu in de grote buitenwereld zijn terechtgekomen.

Het gezelschap probeert een lans te breken voor de Vrije School maar ze kwamen er tijdens het repetitieproces achter dat ze er eigenlijk niet veel van wisten. Er was geen Rudolf Steinerkunde, geen lesuur aan Antroposofie en al helemaal geen context over waarom zij als kinderen over een vuur hebben gesprongen.

Wat hebben ze ontdekt, en zouden ze hun kind zelf ook naar deze school doen? Of zien ze daar vanaf? Zij presenteren, reflecteren, theatraliseren, autobiograferen en eurtimiseren hun bevindingen in de meest antroposofische voorstelling van het theaterseizoen.
En ze hopen dat dit niet sektarisch klinkt.

Over Kaatje, Tommy en Jos
De drie makers duiken voor het eerst samen het creatieve proces in, gedreven door de wil om dit onderzoek uit te voeren. Zo is dit gelegenheidscollectief dat in verschillende samenstellingen eerder samenwerkte (Cloyne door Kaatje en Tommy, Gilminder door Tommy en Jos en Kaatje en Jos in de Werelden van Schalk) erop gebrand om helderheid te verschaffen over hun (on)vergelijkbare schooljeugd.

Met dank aan:
Zaal 3
Het Nationale Theater
Wieke ten Cate
Het Huis Utrecht
Maaspodium
Vrije School Den Haag
Rudolf Steiner College Rotterdam
Weleda

 

Wanneer?


donderdag 23 april 2020 / 14:00

Kantine Walhalla

Geannuleerd
donderdag 23 april 2020 / 20:30

Kantine Walhalla

Geannuleerd

Dit vindt u misschien ook leuk:

 

De Theatertroep duikt in de zeventiende eeuwse Britse komedie ‘Love for love’. Het drie eeuwen…

Oké, we trekken niemand voor bij Walhalla, maar op de Gestampte Meisjes zijn we toch…

Het Zuidelijk Toneel en Stefaan Van Brabandt presenteren de reprise van: MARX Vraagtekens zetten bij…

Kaatje, Tommy en Jos onderzoeken wat ze eigenlijk hebben meegemaakt toen zij de Vrije School…

Wilt u op de hoogte blijven van het programma of nieuwtjes van Walhalla?

Meldt u nu aan voor de nieuwsbrief