De Wereld & Ko (8+)

Belle van Heerikhuizen

Meer Jeugd Meer Theaterconcert

Een heel leven verzinnen

Met Tijn Docter als vader en Minne Koole als zijn zoon

De Grote Ko-show staat op het punt te beginnen. De camera draait en er klinkt een daverend applaus wanneer Ko de studio (zijn slaapkamer) binnen loopt.

Een wervelend rollenspel tussen vader en zoon vol grapjes, typetjes en vragen volgt. Ko wil nu eindelijk wel eens weten wat er met mama is gebeurd. Papa durft het niet te vertellen en Ko fantaseert zijn eigen werkelijkheid bij elkaar.

In De wereld & Ko spelen papa en Ko wat er met mama is gebeurd of gebeurd zou kunnen zijn. Een verhaal over liefde, en het kwaad, dapperheid en domme pech. Een pleidooi voor spelen, liegen en verzinnen.

De tekst van De wereld & Ko is geschreven door Gideon Samson, hij is meerdere keren onderscheiden met een Zilveren Griffel (o.a. Ziek en Zwarte Zwaan) en een Vlag en Wimpel (Alle dieren drijven en Eilanddagen). Zijn laatste boek Zeb. kreeg vijf sterren in de Volkskrant en de NRC. 

De voorstelling wordt geregisseerd door Belle van Heerikhuizen, die in 2016 met het idee voor deze voorstelling de Jeugdtheaterpitch van STIP theaterproducties won. 

De Volkskrant ****: “Minne Koole speelt weergaloos de jongen Ko, die erachter wil komen wat er met zijn moeder is gebeurd. De getalenteerde regisseur Belle van Heerikhuizen raakt de kern van een pedagogisch dilemma.” 

En hier nog een mooie recensie in Kidsweek (4,5 sterren).

Bekijk hier het interview met Minne Koole en Tijd Docter in 5UurLive.

……………………………………………………………

Voorafgaand aan de voorstelling kunt u samen heerlijk eten in FC Walhalla. Voor slechts € 17,50 heeft u een all-inclusive voorstelling + eten. Met deze keer het lievelingseten van Bente: quiche met broccoli en chocolademousse. *

*Alleen een eventueel drankje moet u nog afrekenen.

Wanneer?


Dit vindt u misschien ook leuk:

 

Cut the Wire. Zo heet zijn vierde plaat. En weer maakt hij zich los van…

Country / soul uit Portland, Oregon. The Delines bestaat, naast frontvrouw Amy Boone, uit onder…

Tourverhalen, unieke gitaren, bizarre ontboezemingen, spontane jams, onmogelijke gitaarcapriolen, maar vooral heel veel mooie muziek.…

"In dit concert sta ik stil bij de duizenden dingen die voorbijgaan en bij dat…

Wilt u op de hoogte blijven van het programma of nieuwtjes van Walhalla?

Meldt u nu aan voor de nieuwsbrief