De Zesdaagse van St. Jezus in ’t Kruis

‘reli-sportopera’ over een fatale driehoeksverhouding

Meer Muziektheater

HET VOLKSOPERAHUIS

In De Zesdaagse van St. Jezus in ’t Kruis wordt een roemrucht wielerevenement opnieuw tot leven gebracht. ‘Hilarisch en tegelijkertijd intens treurig’, kopte De Groene destijds treffend.
Zonder ook maar één racefiets op het toneel wordt meeslepend verslag gedaan van de sfeer, de strijd, de liefdesperikelen en de ondraaglijke spanning rond het roemrucht wielerevenement.

Het Volksoperahuis herhaalt deze ‘tour de force’. En dus ‘fietst’ Gaston van Vooren (bijgenaamd de Rijdende Dynamietstaaf) zich weer dood, koopt de gladde Gianni Venosi (de Cherubijn van Turijn) zijn overwinning en verleidt en passant de bevallige Maria van der Putten, voormalig Miss Borinage.

Ondertussen slempen, vreten, vrijen, lallen en gokken de toeschouwers dat het een aard heeft, terwijl de coureurs om beurten hun rondjes draaien of op het middenveld rusten, zes dagen lang.
De zesdaagse van St. Jezus in ’t Kruis is een muzikale voorstelling met een spannend verhaal voor theater-, muziek- èn wielerliefhebbers. In 2001 speelde de voorstelling al met veel succes op vele festivals en theaters in heel Nederland.

De reprise uit de ‘Schatkist van het Volksoperahuis’ wordt uitgevoerd door de originele cast.

NB: Op de dag zelf zijn er ook nog een aantal kaarten aan de deur te koop. De deur van het Theater gaat een half uur voor aanvang open.

verteller Arie de Mol
zang, spel Kees Scholten
accordeon, zang Jef Hofmeister
viool, saxofoon, xylofoon David van Aalderen
contrabas Kim Soepnel

 

Eet u mee?

Voorafgaande aan de avond voorstelling van 20:00 uur kunt u eerst heerlijk bij ons komen eten in het Foyer Café van Walhalla. Reserveer alvast uw plek en wees verzekerd van een heerlijke Wieler-maaltijd. Om 18:00 uur gaan we aan tafel!

 

HIER kunt u direct kaarten bestellen voor het diner op zaterdag 23 mei.


HIER kunt u direct kaarten bestellen voor het diner op zondag 24 mei.

Wanneer?


Dit vindt u misschien ook leuk:

 

Wilt u op de hoogte blijven van het programma of nieuwtjes van Walhalla?

Meldt u nu aan voor de nieuwsbrief