Derek Otte - De Tijd Is Om, (try-out)

Meer Spoken word / poetry

#Muziek | #Rotterdams | #Persoonlijk | #Humor

“En de tijd is… om!” De woorden van een docent, bedoeld om een stotterende scholier af te kappen, vormen jaren later de titel van de eerste theatervoorstelling van diezelfde scholier: Derek Otte maakt zijn debuut in het theater met een avond vol spoken word, anekdotes en muziek. Persoonlijk, maatschappelijk, vrolijk, verdrietig, cynisch en hoopvol: de dichter en spoken word-artiest maakt als begindertiger de voorstelling die hij als begintwintiger had willen zien.

Al jaren is Derek Otte een veelgehoorde naam in het Nederlandse poëzielandschap. De Rotterdammer is één van de meest toonaangevende stemmen van een nieuwe generatie woordkunstenaars, die hun verhalen niet alleen op papier maar vooral op het podium deelt. Als stotterend jongetje was dat laatste iets waar Otte enkel van kon dromen; spreken vormde lange tijd een groot obstakel. Hij vond noodgedwongen zijn uitweg in het schrijven. Later kwam hiphop in zijn leven. Beide invloeden zijn nog duidelijk merkbaar in het werk dat hij maakt: afwisselend scherp en luchtig, maatschappelijk en persoonlijk, via vlugge en vernuftige teksten op podium en korte ‘regeltjes en rijmpjes’ op Instagram.

Na een jarenlange reeks van korte optredens werd Otte benoemd tot stadsdichter van Rotterdam (2017 en 2018). Zijn werk siert verschillende gevels in zijn thuisstad en komt voorbij op videoschermen door het hele land. Online en offline bereikt zijn poëzie een nogal altijd groeiende, overwegend jonge en voornamelijk grootstedelijke doelgroep. maar al te vaak in opsluiten.

 

De tijd is om, is een productie van Derek Otte en Luxor Theater Rotterdam.

Tekst en spel Derek Otte  Muziek Rass King en Rob van Gameren Regie Kaat Zoontjens  Artistieke begeleiding Manu van Kersbergen Zakelijke begeleiding Renée Trijselaar Licht en decor Dennis Vooren Soundscapes Diego van Uden Uitvoerend producent Levar Matroos Marketing & communicatie Nicole Bettonviel Social media Eline Luijsterburg Campagnebeeld Shon Price Verkoop George Visser Productions Projectcoördinatie Zoë Zee Mede mogelijk gemaakt door Fonds Podiumkunsten en Gemeente Rotterdam

 

Wanneer?


Dit vindt u misschien ook leuk:

 

Na De Tijd Is Om, maakt Derek Otte met Tijd Over opnieuw een reis langs…

Poëzie | humor | eigenheid | toegankelijk Wat is een gedicht? Leven alle dichters op…

Storytelling | poëzie | Rotterdams Gush. Zo wordt 10-jarige Gershwin genoemd. Gush groeit na zijn…

Poëzie | humor | ode Georges Perec, kattenliefhebber, hobby astronoom, professor in de parafysica en…

Wil je op de hoogte blijven van het programma of nieuwtjes van Walhalla?

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief