Dr. Jazz - Club Duif

Meer Theater Meer Werkplaats Walhalla Productie

Club Duif duikt in het leven van een vooraanstaand Luftwaffe-officier die zich tijdens de Tweede Wereldoorlog, tegen het beleid van zijn naziregime in, ontpopte tot ambassadeur en beschermer van de jazz. Hij noemde zichzelf: Dr. Jazz.

Als theatermaker Daniël van Duijvenbooden een foto vindt waarin zijn liefde voor historie en jazz in één beeld zijn gevangen, besluit hij op onderzoek te gaan naar het verhaal erachter en volgt het spoor terug tot aan de plek waar die foto is gemaakt. Bijgestaan door drie muzikanten en omringd door geluidsdragers zoals spraakrecorders, bandrecorders, radio’s en platenspelers, neemt hij je mee op zijn reis vol persoonlijke inzichten en onverwachte ontmoetingen; van Jules Deelder tot Stanley Kubrick en van Joseph Goebbels tot Django Reinhardt.

In Dr. Jazz komen storytelling, livemuziek, geluidskunst en film samen in een vorm die het midden houdt tussen het ouderwetse hoorspel en de hedendaagse podcast, live op de theatervloer.

Club Duif is een nieuw samenkomen van makers in verschillende disciplines, geïnitieerd door theatermaker Daniël van Duijvenbooden (die het met dit plan schopte tot de Werkplaats Walhalla pitchavond 2022) en bestaat voor deze gelegenheid verder uit sound-/filmmaker Tim Ewatls, trompetist Bram van de Glind en pianist Jelle Willems.

Dr. Jazz is een coproductie van de Verkadefabriek en Werkplaats Walhalla.

Wanneer?


zondag 11 juni 2023 / 14:00

Kleine Walhalla

Dit vindt u misschien ook leuk:

 

Over identiteit | Rollenspel | Teksttoneel Een stel komt in hun vakantiehuisje met vrienden voor…

Voor hen die er op hebben gezeten, hadden willen zitten of er de kriebels van…

[english below] Op vrijdag 24 en zaterdag 25 maart nemen Walhalla en het CTF samen…

[english below] Op vrijdag 24 en zaterdag 25 maart nemen Walhalla en het CTF samen…

Wil je op de hoogte blijven van het programma of nieuwtjes van Walhalla?

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief