Drei, Vier, Flirt Mit Mir - Het Zuidelijk Toneel & Club Gewalt

Meer Opera

Een mini-operette vol bazige hofdames, dansende pruiken en verhitte ontmoetingen

Na Eins, Zwei, Schweinerei tellen we door naar Drei, Vier, Flirt Mit Mir. Met grote zin en nood buigt Club Gewalt zich opnieuw over een negentiende eeuwse farce van Johann Nestroy. Ditmaal is deze komische mini-operette geen totale chaos met blote billen, maar gaan ze voor 100% doorgecomponeerd plus mooie jurken en pruiken. Vijf acteurs/dansers lokken hen via de waterput, de slottuin en het kasteel, in de armen van de ware liefde.

De Theaterkrant over de voorstelling:
“Energieke mini-operette over de willekeur van maatschappelijk succes”

“Tussen alle vrolijke ongein door is er en passant op muzikaal vlak heel wat te genieten, bijvoorbeeld in de vele meerstemmige klankcomposities en onverwacht mooi gezongen dialogen.” 

“Het Zuidelijk Toneel en Club Gewalt sturen in dertig doordenderende en uiterst vermakelijke minuten het publiek met een wezenlijk stukje maatschappijkritiek naar huis”

De situatie: de roodharige Titus Feuerfuchs loopt de tevens roodharige Salomé tegen het lijf bij de waterput en samen beklagen ze zich over de alom heersende roodhaarhaat en de sociale uitsluiting die daarbij komt kijken.

Exact op dat moment vindt er een bijna fatale 19de eeuwse koets-crash plaats en redt Titus de inzittende. Dat blijkt een Markies te zijn. Als bedanking schenkt de Markies hem een zwarte pruik om zijn rode haren te bedekken. Dat is het startschot van een pijlsnelle beklimming van de maatschappelijke ladder tot aan de rechterhand van gravin Von Cypressenburg.

Als klap op de vuurpijl duikt er dan ook nog een schatrijke oudoom op die Titus zijn volledige fortuin wil nalaten. Wanneer hij echter ontmaskerd wordt en blijkt roodharig te zijn dan dreigt alles in te storten. Maar op virtuoze wijze overwint de eerlijkheid, de liefde en verdwijnt de roodhaarhaat. Misschien een beetje voorspelbaar, maar wel lekker, lang en gelukkig. En dat in 30 minuten!

Drei, Vier, Flirt Mit Mir is een gezongen komedie gebaseerd op Der Talismann van Johann Nestroy, de komedie schrijver die wereldberoemd was in Wenen, maar hier nauwelijks of nooit gespeeld wordt.

Mini Theaterfestival op 3 juli

Het leukste theaterfestival van Nederland is dit jaar helaas niet in Rotterdam. Maar gelukkig kunt u op zondag 3 juli roseetjes drinken op ons terras en in elk van onze drie theaters leuke voorstelling zien:

12:00 Drei, Vier, Flirt Mit Mir – Het Zuidelijk Toneel en Club Gewalt  30 min  Kantine
13:30 Der Letzte Holländer – De Omstanders  60 min   Werkplaats
14:00 Drei, Vier, Flirt Mit Mir – HZT en Club Gewalt  30 min   Kantine
15:00 #HERO – HZT en Soufiane Moussouli en Luan Buleshkaj  60 min  Theater
16:15 Drei, Vier, Flirt Mit Mir – HZT en Club Gewalt  30 min   Kantine
17:00 Der Letzte Holländer – De Omstanders  60 min   Werkplaats


Tip: Wil je korting? Koop dan een passepartout!

Wanneer?


Dit vindt u misschien ook leuk:

 

Wil je op de hoogte blijven van het programma of nieuwtjes van Walhalla?

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief