Echt Waar?!?

Een theatrale bustour naar de bakermat van de Fabeltjeskrant

Meer Kleinkunst Meer Theater

De Fabeltjeskrant bestaat 50 jaar!
U kent ze vast nog wel: Zoef de Haas, Ed en Willem Bever, Truus de Mier, Bor de Wolf en natuurlijk Meneer de Uil. Vele kijkbuiskinderen, groot en klein, leefden begin jaren ‘70 mee met hun dagelijkse beslommeringen.

Maar wist u dat de roots van dit populaire en legendarische kinderprogramma in het Rotterdamse Vreewijk liggen? Echt Waar?? Ja, echt waar: schrijver Leen Valkenier bedacht de serie in die wijk, en baseerde de Fabeltjesdieren op zijn Vreewijkse buurtgenoten.

Vanaf 29 september kunt u de tentoonstelling over (het ontstaan van) Fabeltjesland bezoeken in LP2 op de Wilhelminapier. Maar Walhalla zou Walhalla niet zijn als het niet vanaf die plek een vrolijke bustour zou organiseren die bol staat van theater en muziek.

Echt Waar?!? is een hilarische theaterbeleving van de oer-Rotterdamse theatermakers Gerard Olthaar en Sjaak Hartog. In een gezellige, oude RET-bus rijdt u in het prettige gezelschap van twee Vreewijkse broers (groot fan van de Fabeltjeskrant) naar de bakermat van Fabeltjesland. Al rijdend en wandelend maakt u kennis met het Vreewijk van vroeger en nu, gezien door de ogen van de broers. Op zoek naar hun roots ontdekken ze – naast een groot familiegeheim – dat de tijd in Vreewijk niet heeft stilgestaan. Want ook deze wijk heeft te kampen met nieuwe, hedendaagse problemen en nieuwe bewoners, die het gesprek van de dag bepalen. Hoe zouden de Fabeltjesland figuren daarmee omgaan en wat zou er nu in de Fabeltjeskrant staan?

Hatsikidee! Stap in onze bus en ontdek het zelf!

Linksonder vindt u de diverse data en tijden in oktober. Kaarten zijn € 12,50 p.p. (exclusief entree tentoonstelling Fabeltjesland*). Kinderen tot 3 jaar mogen gratis mee, mits zij op schoot zitten. Op de dag zelf kunnen kaarten alleen nog via LP2 gekocht worden.

Let op: deze voorstelling is NIET rolstoel toegankelijk.

Met dank aan St. Romeo, RET, MBO Theaterschool, Stichting Droom & Daad, Stichting Bevordering van Volkskracht, Cultuurfonds en Rabobank Rotterdam Fonds.

………………………………………………………..

* Op vertoon van uw kaartje van Echt Waar?!? krijgt u € 5 korting op de entree van de tentoonstelling Fabeltjesland. U betaalt dan € 9,50 ipv. € 14,50.

Fabeltjesland, een reis door 50 jaar Fabeltjeskrant

Neem een kijkje in de Rotterdamse ontstaansgeschiedenis van De Fabeltjeskrant, met Meneer de Uil, Juffrouw Ooievaar en de andere dieren uit het dierenbos. Een experience voor het hele gezin in LP2. Tickets zijn hier of aan de kassa te koop.

 

Wanneer?


Dit vindt u misschien ook leuk:

 

Voor hen die er op hebben gezeten, hadden willen zitten of er de kriebels van…

Over identiteit | Rollenspel | Teksttoneel Een stel komt in hun vakantiehuisje met vrienden voor…

[english below] Op vrijdag 24 en zaterdag 25 maart nemen Walhalla en het CTF samen…

[english below] Op vrijdag 24 en zaterdag 25 maart nemen Walhalla en het CTF samen…

Wil je op de hoogte blijven van het programma of nieuwtjes van Walhalla?

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief