Elfie Tromp – Op De Barricade Van Het Hart

Meer Talkshow

Elfie Tromp onderzoekt het protestlied anno 2021. Elke maand werkt ze samen met een gastmuzikant om de geheimen van het liedschrijven te doorgronden en het beste protestlied voor deze tijd te schrijven. Ze grasduinen door klassiekers en komen met hun eigen liedjes.
Met Op De Barricade Van Het Hart neemt Elfie het publiek samen met haar gast mee de techniek van het liedschrijven in, langs de plaats in de geschiedenis, de inspiratie én natuurlijk elkaar. Deels materclass, deels interview en voorstelling.
Iedere werksessie eindigt op de laatste zondag van de maand met een live presentatie in de Kleine Walhalla, met mooie muziek, interviews, het resultaat van het onderzoek én natuurlijk een drankje. Een fijn matineeprogramma om bij weg te dromen en door te worden opgepord. Dus voor alle liefhebbers van muziek, engagement én experiment: wees welkom!

Te gast op 23 januari: Frédérique Spigt
Nederlandse zangeres, actrice en sinds kort ook schilder. Frédérique heeft een riante discografie op haar naam staan en zou gerust de moeder van de Nederlandse muziek kunnen noemen. Elfie zal Frédérique het spreekwoordelijke hemd van het lijf vragen met vragen als ‘Hoe breng je een lied?’, ‘hoe raak je de snaar?’, ‘waar ligt de grens van het pathos bij ontroering?’ en ‘hoe vind je je eigen sound en hoe blijf je daar trouw aan?’

 

Wanneer?


zondag 23 januari 2022 / 15:00

Kleine Walhalla

Dit vindt u misschien ook leuk:

 

Elfie Tromp onderzoekt het protestlied anno 2021. Elke maand werkt ze samen met een gastmuzikant…

Bijna vergeten liedjes worden opgediept, Rotterdamse amusementsgrootheden worden gereanimeerd, artistieke curiosa opgepoetst. Radio Rijnmond Radiomaker…

Elfie Tromp onderzoekt het protestlied anno 2021. Elke maand werkt ze samen met een gastmuzikant…

Wilt u op de hoogte blijven van het programma of nieuwtjes van Walhalla?

Meldt u nu aan voor de nieuwsbrief