Floris Kortie en Vera Kooper

Het jaar 250 na Beethoven

Meer Theaterconcert

Altvioliste Esther Apituley kwam in april al naar Walhalla met een ode aan de 250 jaar geleden geboren Beethoven. Nu is het de beurt aan Floris Kortie (Podium Witteman) en pianiste Vera Kooper. Zij noemen 2020 eerbiedig ‘het jaar 250 na Beethoven’ en laten zien én horen hoe Beethoven onze wereld heeft veranderd. Gewapend met historisch bewijsmateriaal en aan de hand van persoonlijke ontboezemingen, geschiedkundige spoedcursusjes en obscure YouTube-filmpjes, hebben ze één boodschap: het Beethoven-tijdperk is nog maar net begonnen.

Beethoven raakte gewoon iedereen: hij was groot in Japan, populair in de hiphop, icoon van vrijheidsstrijders en darling van de Europese politici.

Een mooie gelegenheid om u onder te dompelen in de muziek van een van de grootste componisten óf om na 250 jaar eindelijk eens kennis met hem te maken.

NRC – ⭐⭐⭐⭐
‘…oprecht en doortimmerd biografisch muziektheater dat met verve wordt gebracht.’

Volkskrant – ⭐⭐⭐⭐
‘Het gelaagde pianospel van Vera Kooper sluit goed aan bij Floris Kortie in Het jaar 250 na Beethoven. Zo schetsen [zij] gezamenlijk een vrij compleet beeld van Beethoven als gewone sterveling én als onsterfelijk kunstenaar.’

****************************************************************************************

Lunchen voorafgaande aan de voorstelling?
Walhalla serveert van alles wat: toneel, muziek, poëzie en kleinkunst, maar ook: een heerlijke lunch met huisgemaakte quiches, salade, warm brood, een kaasje en worstje en een stiekem klein bubbeltje… hik. Voor slechts €10,- schuift u vanaf 12:30 uur aan in FC Walhalla.
Reserveer hier alvast uw tafeltje.

Wanneer?


Dit vindt u misschien ook leuk:

 

Wilt u op de hoogte blijven van het programma of nieuwtjes van Walhalla?

Meldt u nu aan voor de nieuwsbrief