Fox Populi

Die Hele Ding

Meer Muziektheater

Een energieke hip-hop vertelling gebaseerd op een van de oudste Nederlandse dierenverhalen. Godlasterend, dwars en sampelend zet het afstudeerjaar van Artez zijn tanden in deze eerste Nederlandse satire. In oudnederlands rijm is het misschien wel de eerste hip-hop tekst in onze taal.

In tijden van volksverlakkers en schurken die met alles wegkomen voeren we een vos ten tonele die kinderen by the pussy grijpt, mensen besteelt, liegt en rooft. Hij is iedereen te slim af, want ik ben zo slim als de domheid van anderen mij toelaat. Niemand is veilig voor deze zelfingenomen oer-leugenaar. De Vos gebruikt zijn taal en rijmkunde om iedereen klem te zetten en in de val te lokken.

Van Den Vos Reynaerde klaagde in de middeleeuwen de hypocrisie van het volk aan. In FOX POPULI kijken we of je het kan opnemen voor een oerschurk. Want hoe slecht ben je als je gebruikmaakt van de zwakte van anderen? We gaan terug naar de oerbron van de Nederlandse taal om een exploderend hip-hop concert te geven. Kunnen we de verleiding van de Vos weerstaan?

Wanneer?


Dit vindt u misschien ook leuk:

 

Geen verhaal. Geen rode draad. Geen boodschap. Wel het tasje van Ruth. Na drie jaar…

Wegens succes in reprise! In Bach & Bleekwater ontmoeten twee vrouwen elkaar bij toeval: een…

Westerse harmonieën en akkoordenreeksen ontmoeten Afrikaanse ritmes, rymklets en riel in dit muzikale eerbetoon aan…

Humoristische, vlijmscherpe voorstelling die laat zien hoe dwingend de wijzers van de klok op ons…

Wilt u op de hoogte blijven van het programma of nieuwtjes van Walhalla?

Meldt u nu aan voor de nieuwsbrief