Gavin Reijnders – Sterker Dan Gister (Maar Vooral Moe)

Meer Cabaret

Het hele leven bestaat uit vallen en opstaan, maar Gavin Reijnders zou graag de volgende keer dat ‘ie valt even blijven liggen voor een dutje. In zijn nieuwe cabaretprogramma Sterker Dan Gister (Maar Vooral vraagt hij zich af of zelfontwikkeling altijd gepaard moet gaan met problemen. Misschien kletste Kelly Clarkson wel gewoon uit haar nek toen ze zong: ‘What Doesn’t Kill You Makes You Stronger’. In moeilijke tijden leest hij “self-care” boeken en kijkt hij motiverende videos die spreken over NOOIT opgeven. Maar als succes gelijk staat aan stress en presteren aan paniek is opgeven dan niet een vorm van self-care? En waarom doen de wijze lessen altijd zo’n zeer?

In zijn liedjes zoekt Gavin een balans tussen grappig, idioot en sentimenteel. Hij schrijft over simpele dingen die hij heel ingewikkeld vindt en moeilijke dingen die eigenlijk heel simpel zouden moeten zijn. Hij neemt zichzelf en de wereld niet te serieus maar is altijd schaamteloos persoonlijk.

“Als zanger is hij volledig in zijn element en pakt hij de hele zaal in. Een jongen die graag woont in zijn liedjes. Zijn nummers zijn ijzersterk.” – de jury van het Leidse Cabaret Festival (2019)

“Een innemende performer met een dijk van een zangstem.” – Het Parool (2019)

“Zelfs ik vond hem grappig” – Een heteroman. (2020)

 

Gavin Reijnders is een een klein-kunstenaar en cabaretier uit Rotterdam. In 2018 begon hij met optreden met zijn gedichtjes en liedjes op z’n ukelele maar al snel wilde hij meer. Dus in 2019 schreef hij zich in voor het Leids Cabaret Festival en behaalde hij de finale. De jury van het festival prees hem voor het laten horen van een ander geluid binnen de cabaret wereld. In 2020 stond hij op het Amsterdamse Fringe Festival. Gavin bracht meerdere liedjes uit zoals; Romantiek is voor de hetero’s, Gvd wat is depressie duur en Even met Kiki Schippers.

 

Wanneer?


vrijdag 24 juni 2022 / 20:30

Kleine Walhalla

Dit vindt u misschien ook leuk:

 

Geschikt voor alle seizoenen: de Nieuwe Collectie van het muzikale Rotterdamse cabarettrio De Tunes. De…

Erik van Muiswinkel liet ons in zijn laatste show een splinternieuwe Drs. P horen, die…

Erik van Muiswinkel liet ons in zijn laatste show een splinternieuwe Drs. P horen, die…

Fred och stillhet. Dat is geen Ikeameubilair maar Zweeds voor “rust en kalmte”. Cabaretier en…

Wilt u op de hoogte blijven van het programma of nieuwtjes van Walhalla?

Meldt u nu aan voor de nieuwsbrief