Storytelling | poëzie | Rotterdams
Gush. Zo wordt 10-jarige Gershwin genoemd. Gush groeit na zijn verhuizing uit Curaçao op bij tramhalte Prinsenplein in IJsselmonde, Rotterdam. Ondanks dat hij het thuis niet breed heeft en moeilijk meekomt op school is hij rebels en onbevangen. De volwassen Gershwin vindt het hoog tijd om zich te ontdoen van de labels die door anderen aan hem worden opgelegd: dat hij een man is, zwart, dichter, migrant, dyslectisch.
Terug naar Prinsenplein gaat over het streven om zich te bevrijden van die labels en zich vrij te voelen om te zijn wie hij echt is. Het is een onderzoek naar het verleden, naar familiebanden en kind-zijn. Tegelijkertijd is het een ode aan de jonge onbevreesde ik-figuur en een verwoede poging om die weer terug te vinden in de volwassen Gershwin Bonevacia.
Over Gershwin Bonevacia
Gershwin Bonevacia (1992) is dichter, schrijver en performer. Van 2019 tot 2022 was Gershwin Stadsdichter van Amsterdam. Zijn poëziedebuut Ik heb een fiets gekocht gaf hij in 2017 in eigen beheer uit en maakte hij eigenhandig tot underground classic. In 2021 verscheen zijn tweede dichtbundel Toen ik klein was, was ik niet bang bij uitgeverij Das Mag en vertaalde hij het kinderboek Zo klinkt verandering van de befaamde Amerikaanse spoken word-artiest Amanda Gorman. In 2022 was Gershwin een van de schrijvers van 3PAK, het geschenk van de Boekenweek van Jongeren
Meld je nu aan voor de nieuwsbrief