Iris Hond

Bewogen

Meer Theaterconcert

De eigenzinnige pianiste Iris Hond heeft wereldwijd succes met haar album Dear World. Na de release jubelde zelfs Leonard Cohen: A great spirit revealed.
Ze vertelt, speelt en zingt op deze zondagmiddag wat haar heeft geïnspireerd om het album Dear World te maken. Chopin en Rachmaninoff worden afgewisseld met eigen composities en korte verhalen uit haar leven.

Bewogen is een boeiende en ontroerende vertelling over het leven van een opmerkelijke vrouw, die kracht, hoop en liefde put uit muziek. En dit geldt niet alleen voor haar: Iris is begaan met het lot van minderbedeelden. Ze speelt geregeld voor zieken, psychiatrische patiënten, vluchtelingen, daklozen en gevangenen. Met haar bezielde spel weet ze hen voor even boven hun dagelijks leven uit te tillen.

Iris Hond (1987) begon op haar derde jaar met pianospelen en op haar veertiende verliet ze het ouderlijk huis om te studeren aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waar ze summa cum laude slaagde. Met haar vliegende vleugel, een vleugel op wielen, bracht Iris wereldwijd mensen op straat in vervoering met haar pianospel. Nog tijdens haar opleiding kreeg Iris haar eerste platencontract en verscheen haar debuutalbum. In de jaren daarna werd ze ambassadrice van Aangenaam Klassiek, was ze de huispianiste in het AVROTROS-programma De Tiende van Tijl en talentcoach bij het RTL-programma Superkids.

En om deze middag compleet te maken kunt u na afloop lekker eten in FC Walhalla!
Reserveer hier alvast uw tafeltje: [https://www.theaterwalhalla.nl/voorstelling/eten-in-fc-walhalla-9/]

Wanneer?


Dit vindt u misschien ook leuk:

 

Jessica Pratt’s eigenaardige folkliedjes zijn van een ademstokkende, tijdloze pracht. De betoverende, lijzige stem van…

In het tweede seizoen van Rotavond in Walhalla – elke laatste donderdag van de maand…

Voor actrice, presentatrice, TV maker en zangeres Marlijn blijft theater en zang de combinatie die…

Ode aan swing en gipsy uit vervlogen tijden Ze was zes jaar lang de frontvrouw…

Wilt u op de hoogte blijven van het programma of nieuwtjes van Walhalla?

Meldt u nu aan voor de nieuwsbrief