Jasper Stoop & Simme Wouters – De dingen die begraven liggen

Orkater/De Nieuwkomers

Meer Toneel

Een ode aan de zoekende mens

Een ridder doolt rond op een eindeloze zandvlakte. Hij is op zoek naar zijn zwaard. In plaats daarvan vindt hij een man met een metaaldetector, die op zijn beurt zoekt naar verlossing. Ze komen tot een deal: Als de man de ridder helpt zijn zwaard te vinden, zal de ridder de man doden met zijn zwaard. Wat volgt is een kosmische, surrealistische, muzikale zoektocht. Een roadtrip zonder wegbeschrijving waarin het leven nooit loopt zoals gehoopt.


Jasper Stoop en Simme Wouters hebben elkaar ontmoet tijdens hun opleiding aan de Amsterdamse toneelschool. Daar vonden ze elkaar in een gedeelde liefde voor taal en muziek. Simme studeerde er in 2019 af met zijn zelfgeschreven voorstelling ‘De man die per ongeluk het grote verdriet had ingeslikt’, waarvoor hij datzelfde jaar de Top Naeff Prijs in ontvangst mocht nemen.

Jasper deed dit fijntjes over in 2020: studeerde af en won (met Teun Donders) de Top Naeff Prijs voor zijn afstudeervoorstelling ‘de worm in het zijn’. Binnen het talentontwikkelingsprogramma Orkater/De Nieuwkomers zetten jonge musici en theatermakers hun ideeën om in muziektheaterproducties die gespeeld worden in theaters en op festivals. De Dingen die begraven liggen is de 23e productie van Orkater/De Nieuwkomers.
Voor hun debuutvoorstelling werken Simme & Jasper samen met acteur Jurjen Zeelen en Scenografe Lisanne Bovée.
concept, tekst, spel en muziek Simme Wouters concept, tekst en spel Jasper Stoop spel en muziek Jurjen Zeelen eindregie Floor Houwink ten Cate muzikale begeleiding Wilko Sterke vormgeving Lisanne Bovée techniek Bram Anneveldt

Wanneer?


zaterdag 11 december 2021 / 20:30

Werkplaats Walhalla

Dit vindt u misschien ook leuk:

 

Niet meer weg te denken van de Nederlandse podia, niet weg te denken uit Walhalla:…

Wat doe je als op alles geproost moet worden en het feest der feesten aanbreekt?…

In deze nieuwe tragikomedie krijgt Lolita na een halve eeuw vastgezeten te hebben in de…

Reis naar verleden en toekomst “Ik ben een bastaard, een halfbloed, een vuilnisbakkenras. Mijn X-chromosoom…

Wilt u op de hoogte blijven van het programma of nieuwtjes van Walhalla?

Meldt u nu aan voor de nieuwsbrief