Jim White (USA)

Meer Theaterconcert

Jim White verdiende de kost als bokser, priester, professioneel surfer, model en taxi chauffeur voordat hij werd ontdekt door David Byrne (Talking Heads). Inmiddels is hij een gerespecteerde naam in de hedendaagse alternatieve country- en rootsmuziekscene. White werkte voor zijn platen reeds samen met ronkende namen als Joe Henry, Bill Frisell en Aimee Mann.

Zijn songs zijn erg verhalend en handelen vaak over de onderbuik van het zuiden van de VS. Het is dan ook geen toeval dat Jim White schitterende in de BBC-documentaire Searching for the Wrong-Eyed Jesus, over muzikanten die geïnspireerd werden door de cultuur van het zuiden van de VS.

Jim White bracht afgelopen jaar een nieuw album uit genaamd Misfits Jubilee dat hij deels opnam in België met zijn favoriete Europese muzikanten Geert Hellings en Nicolas Rombouts. Sommige songs op het nieuwe album kregen ook veel extra aandacht zoals de song: The Divided States of America, een geweldige song die precies de schrijnende politieke situatie weergeeft in de VS.

 

 

Wanneer?


zaterdag 28 mei 2022 / 20:30

Kleine Walhalla

Dit vindt u misschien ook leuk:

 

De carrière van Peter Blanker begon in Rotterdam, toen hij in 1962 zijn eerste optreden…

#afscheidsconcert | #fado | #portugees Na een mooie en bewogen carrière van 57 jaar, neemt…

Jim White verdiende de kost als bokser, priester, professioneel surfer, model en taxi chauffeur voordat…

Een pandemietje gooide roet in het eten van Six Strings… but they’re back! Tourverhalen, unieke…

Wilt u op de hoogte blijven van het programma of nieuwtjes van Walhalla?

Meldt u nu aan voor de nieuwsbrief