Laura van Dolron – De Nieuwe Laura

Meer Theaterlezing Meer Toneel

In de luwte van de lockdown heeft Laura van Dolron een nieuwe voorstelling gemaakt De Nieuwe Laura. Wat een kritiek aan theater moest worden, werd een ode aan de sector.  

De Nieuwe Laura is een onnadrukkelijk feministisch pamflet, een midlife pauze, een afscheidsvoorstelling en een overzichtstentoonstelling. Ja allemaal ja!

“…in de rust en de ruimte die de pandemie ons geeft schreef ik met plezier en liefde een voorstelling over theater en de echte wereld. Hoe meer ik dacht dat de voorstelling niet door zou gaan hoe meer plezier ik kreeg in het maken. Elke dag dat ik niet gebeld werd met de vraag “hoeveel bossen bloemen wil je op de première…?” werd het beter. Het is een liefdesverklaring aan niet essentiële dingen die van belang zijn, aan de plekken waar je even pauze kunt nemen, aan de mensen die je doen denken “let maar niet op mij”… aan het publiek en en en.. een viering van het woord EN.”

Na een memorabele pre-première reeks in een gekraakt Frascati, waarin van Dolron één-op-één voorstellingen speelde voor diegene die van essentieel belang zijn in deze veranderende wereld: de journalisten, komt De Nieuwe Laura naar uw theater zodra het mag.


★★★★ Hartverwarmend | Vincent Kouters [Volkskrant]
De Nieuwe Laura is een zoektocht, met de nodige omwegen en doodlopende weggetjes, naar de waarde van theater. Misschien niet heel opzienbarend, maar door de vele, mooie anekdoten die ze vertelt, wel hartverwarmend.

★★★★ Doordenkertjes | Hanny Alkema [Trouw]
Van Dolron verleidt jouw brein achteloos tot doordenkertjes over eigen werk en privé.


Deze voorstelling is mede mogelijk gemaakt met een bijdrage van het Fonds Podiumkunsten.

 

> Bekijk hier onze (corona) huisregels

Wanneer?


zaterdag 19 juni 2021 / 21:00

Foyer Cafe Walhalla

Dit vindt u misschien ook leuk:

 

Rik Hoogendoorn is grootvader geworden van een kleinzoon waar hij één dag in de week…

In de luwte van de lockdown heeft Laura van Dolron een nieuwe voorstelling gemaakt De…

Een volksopera over helden die schurken blijken, familietradities en wederzijds onbegrip. Meesterverteller Arie de Mol,…

Een moeder raakt haar kompas kwijt. En haar streken. Een kind heeft de gebruiksaanwijzing niet…

Wilt u op de hoogte blijven van het programma of nieuwtjes van Walhalla?

Meldt u nu aan voor de nieuwsbrief