Leids Cabaret Festival on Tour 2022

Meer Cabaret

Het Leids Cabaret Festival heeft het roer om gegooid! Normaal zouden de finalisten ná het Leids Cabaret Festival op tour gaan langs de theaters met de Finalistentour. Door alle onzekerheid van de afgelopen periode, en de bijbehorende beperkingen, heeft de organisatie echter besloten om de volgorde om te gooien; eerst het land door en pas daarná het festival.

Half februari werden er na twee spannende auditiedagen vijf verrassende deelnemers geselecteerd: Piet van Eeghen, Standje Graf (Robbie Aldjufri en Tom Afman), Stefan Hendrikx, Céline Schrama en Iris Vlutters. Op donderdag 21 april spelen:

Céline Schrama
Céline is altijd die persoon die in een gesprek net iets te ver gaat. Vet ongemakkelijk en onhandig, behalve op het podium. Daar is die ongemakkelijkheid en onhandigheid haar beste wapen. Haar hoge grapdichtheid en zelfspot zijn daarbij haar grootste troef; eerst zichzelf belachelijk maken, en dan … is de rest aan de beurt.

Iris Vlutters – Behold! The Feast of Starlight
“Some people think humanity sucks so much, they begin to identify as things not so human” – quote: unknown. Met deze quote als uitgangspunt, belooft de voorstelling ‘Behold! The Feast of Starlight’ van Iris Vlutters een waanzinnige elfenshow te worden. Magisch. Transcedent. Life-changing. Door een overmatig rijke fantasie en een kleine identiteitscrisis, komt Iris in contact met haar inner-Elf. Sterker nog, ze channelt de magie van alle Elfen!

Stefan Hendrikx
Stefan is écht een man. Of, een echte man. In ieder geval manoeuvreert hij zich als vegetariër op familiebarbecues, is verplicht galant op eerste dates en hoopt kwetsbaar te kunnen zijn zonder “ha, gaaaay!” te horen. Hij vraagt zich af of die man die hij nu is straks wel kan overleven in een post-apocalyptische samenleving. Sowieso zou elke échte man zich moeten afvragen: when shit hits the fan, wat kan je dan?

In deze tour zie je dus in plaats van de finalisten, 3 halve finalisten op deze avonden. Zij gaan in wisselende samenstelling met het Leids Cabaret Festival On Tour door het land en eindigen op 3 & 4 juni in de Leidse Schouwburg met de Halve & Finale.

Kom je ook alvast een voorproefje nemen…. ?!

Wanneer?


Dit vindt u misschien ook leuk:

 

Cabaret | kleinkunst | comedy | uitproberen | gevestigd en nieuw talent Ook ervaren cabaretiers,…

Moppentap | hilarisch | belegen nieuw Ton Kas grapt voor de sterke maag . Je leest…

Let op: deze voorstelling is verplaatst van de Kantine naar de Kleine Walhalla. Over liefde…

Typetjes | satirisch | herkenbaar hilarisch De grappigste man van Instagram (volgens Micha Wertheim!) maakt…

Wilt u op de hoogte blijven van het programma of nieuwtjes van Walhalla?

Meldt u nu aan voor de nieuwsbrief