Matteo Myderwyk

rotown presenteert

Meer Theaterconcert

Regels zijn er om gebroken te worden. Dat is het motto van Matteo Myderwyk, een muzikaal wonderkind dat blijft componeren zoals een haai moet blijven zwemmen om te overleven. Myderwyk’s helden heten weliswaar Bach, Liszt en Messaien, deze enfant terrible van neoklassieke composities is niet bepaald geïnteresseerd om de tradities van klassieke muziek hoog te houden. Integendeel zelfs. Myderwyk past liever een soort freejazzmentaliteit toe door te putten uit het moment, het onderbewustzijn.

Hoewel de piano het fundament legt voor zijn werk is het instrument vooral een uitgaanspunt om andere contreien nader te onderzoeken. Op zijn nieuwe dubbelaar ‘Parabel’, uit op 1 mei bij Excelsior Recordings, verzoent Myderwyk het organische en elektronische op ongehoorde wijze. Op de A-kant zijn de nummers gecomponeerd met slechts piano en op de B-kant hoor je de elektronische varianten. Het is bijna alsof je twee identieke foto’s van dezelfde plek uit diverse perioden bekijkt, een oude en een futuristische.

Binnen de unieke setting van Kantine Walhalla gaat Myderwyk ons verbazen en verwonderen met zijn geestdriftige invalshoek en wonderbaarlijke “bezinningsmuziek”.

Dit concert wordt georganiseerd door Rotown en Theater Walhalla en heeft uitsluitend zitplaatsen.

Foto: Knelis

Wanneer?


dinsdag 24 november 2020 / 20:30

Kantine Walhalla

Dit vindt u misschien ook leuk:

 

Een wonderbaarlijk prachtige ontmoeting tussen Latijns Amerikaanse en klassieke muziek, In een Nederlandse hertaling van…

Najaar 2019 brengt Pieternel, de avontuurlijke Nashville Girl uit Amsterdam, haar tweede album uit. Net…

De gebroeders Bart en Rob Wijtman en Cok van Vuuren nemen je mee op een…

Gitaarfans opgelet: Joris Lutz en zijn makkers zijn nog lang niet uitgegitaard. Ze jammen, zingen,…

Wilt u op de hoogte blijven van het programma of nieuwtjes van Walhalla?

Meldt u nu aan voor de nieuwsbrief