Kompagnie Kistemaker

Missie Marquez in Colombia

Meer Kleinkunst Meer Toneel Meer Variété

*de Hit op Oerol! *
Uniek/literair/fris/persoonlijk/theater/spel

Honderd Jaar Eenzaamheid, geschreven door Gabriel García Márquez is een begrip in de wereld. Door een speling van het lot is theatermaker Karlijn Kistemaker onlosmakelijk verbonden met dit meesterwerk. Haar oudoom Kees van den Broek maakte de Nederlandse vertaling en zij erfde de royaltys. Nu is het Karlijns missie om samen met haar kompanen een theatrale vertaling te maken van het boek. Er zijn wel een hoop obstakels: naast die vele paginas, de tientallen personages en de honderden terzijdes gebeuren er wonderlijke dingen.

In Missie Márquez in Colombia (deel 7, 8 & 9 van Missie Márquez) vlucht Kompagnie Kistemaker, door een uit de hand gelopen ruzie over de rechten van het boek, naar Colombia. Vermomd als filmploeg reizen ze door het land van Honderd Jaar Eenzaamheid. Met de foto van oudoom Kees als mascotte onder de arm wordt Kompagnie Kistemaker meegezogen in een vervreemdende trip langs sjamanen, professoren, leguanen en grensposten. Verbazingwekkender is nog dat de inhoud van het boek zich op wonderlijke wijze aan hen blijft opdringen.

Kom naar de Zuid-Amerikaanse bioscoop en sluit je aan bij deze literaire safari waarbij theater en film, werkelijkheid en illusie zich op natuurlijke wijze verenigen.

Missie Márquez in Colombia wordt als drieluik op één avond gespeeld. Het is niet noodzakelijk om de vorige delen gezien te hebben. U kunt vanaf hier instromen!

De Theaterkrant: “Onwaarschijnlijk intrigerend”

Dagblad van het Noorden: “Humorvol, muzikaal, pretentieloos”

Bekijk hier de trailer.

Wanneer?


vrijdag 25 januari 2019 / 20:15

Werkplaats Walhalla

zaterdag 26 januari 2019 / 20:15

Werkplaats Walhalla

Dit vindt u misschien ook leuk:

 

Verlangen is verrukkelijk. Je kunt er je hele leven druk mee zijn. Met wat nog…

Helaas is F*ke It op dit moment uitverkocht... MAAR  we wijzen u graag op twee…

Ho ho ho help! De kerstdagen staan weer voor de deur. De tijd waarin alles…

Helaas is F*ke It op dit moment uitverkocht... MAAR  we wijzen u graag op twee…

Wilt u op de hoogte blijven van het programma of nieuwtjes van Walhalla?

Meldt u nu aan voor de nieuwsbrief