Missie Marquez Op Weg Naar Het Einde

Kompagnie Kistemaker

Meer Toneel

Missie Márquez op weg naar het einde is de grande finale van deze 12-delige theaterserie, geïnspireerd op het wereldberoemde boek Honderd jaar eenzaamheid van Gabriel García Márquez. De oudoom van theatermaker Karlijn Kistemaker, Kees van den Broek, maakte in 1972 de eerste Nederlandse vertaling van het boek. Nu is Karlijn uw gids tijdens een magisch-realistische reis door de pagina’s van dit literaire meesterwerk.

Het eindstation van Missie Márquez is het verlaten vakantiehuisje van de familie van der Broek. Het staat in een zompig weiland langs het spoor tussen Gouda en Waddinxveen-Noord, waar Karlijn met hulp van haar kompanen de ultieme poging doet om Honderd jaar eenzaamheid voor eens en voor altijd te doorgronden. De finish is eindelijk in zicht! Maar al snel wordt Karlijn gedwarsboomd door stakende acteurs en kritiek uit onverwachte hoeken. Daarbij moet ze ook de zorg voor tante Conny op zich nemen, het laatste nog levende familielid van oudoom Kees. Krampachtig probeert Karlijn haar serie op het juiste spoor te houden, maar de rode mieren hebben zich al een weg gevreten door de fundering van het huisje dat langzaam tot stof vergaat. Lukt het Karlijn om de alles verwoestende eenzaamheidsvloek te doorbreken? Of ontkomt ook zij niet aan de laatste pagina van het boek?

De voorstelling duurt 3 uur met pauze.
Dit is een locatievoorstelling, de voorstelling speelt zich buiten af, uiteraard wel op Katendrecht.

Eerder maakte Kompagnie Kistemaker al negen succesvolle delen van deze theaterserie. Het is niet nodig om de vorige delen gezien te hebben. Missie Márquez in Colombia won in 2019 de BNG-Bank Theaterprijs.
Website: www.kompagniekistemaker.nl

CREDITS
Tekst, spel & regie Karlijn Kistemaker | Spel & muziek Chris Koopman, Simon Heijmans, Sophie Höppener, Imke Smit & Jasper van der Pijl | Scenografie Calle de Hoog | Dramaturgie Céline Buren

Wanneer?


vrijdag 10 juli 2020 / 19:30

Werkplaats Walhalla

zaterdag 11 juli 2020 / 19:30

Werkplaats Walhalla

Dit vindt u misschien ook leuk:

 

De Theatertroep duikt in de zeventiende eeuwse Britse komedie ‘Love for love’. Het drie eeuwen…

Oké, we trekken niemand voor bij Walhalla, maar op de Gestampte Meisjes zijn we toch…

Het Zuidelijk Toneel en Stefaan Van Brabandt presenteren de reprise van: MARX Vraagtekens zetten bij…

Kaatje, Tommy en Jos onderzoeken wat ze eigenlijk hebben meegemaakt toen zij de Vrije School…

Wilt u op de hoogte blijven van het programma of nieuwtjes van Walhalla?

Meldt u nu aan voor de nieuwsbrief