Missie Marquez deel 7,8,9

Kompagnie Kistemaker

Meer Kleinkunst Meer Toneel Meer Variété

Uniek/literair/fris/persoonlijk/theater/spel

Honderd Jaar Eenzaamheid, geschreven door Gabriel García Márquez is een begrip in de wereld. Door een speling van het lot is theatermaker Karlijn Kistemaker onlosmakelijk verbonden met dit meesterwerk. Haar oudoom Kees van den Broek maakte de Nederlandse vertaling en zij erfde de royaltys. Nu is het Karlijns missie om samen met haar kompanen een theatrale vertaling te maken van het boek. Er zijn wel een hoop obstakels: naast die vele paginas, de tientallen personages en de honderden terzijdes gebeuren er wonderlijke dingen.

In deel 7, 8 & 9 vlucht Kompagnie Kistemaker, door een uit de hand gelopen ruzie over de rechten van het boek, naar Colombia. Vermomd als filmploeg reizen ze door het land van Honderd Jaar Eenzaamheid. Met de foto van oudoom Kees als mascotte onder de arm wordt Kompagnie Kistemaker meegezogen in een vervreemdende trip langs sjamanen, professoren, leguanen en grensposten. Verbazingwekkender is nog dat de inhoud van het boek zich op wonderlijke wijze aan hen blijft opdringen.

Kom naar de Zuid-Amerikaanse bioscoop en sluit je aan bij deze literaire safari waarbij theater en film, werkelijkheid en illusie zich op natuurlijke wijze verenigen.

De delen 7, 8 & 9 worden als drieluik op één avond gespeeld. Het is niet noodzakelijk om de vorige delen gezien te hebben. U kunt vanaf hier instromen!

Wanneer?


Dit vindt u misschien ook leuk:

 

Een dichter schrijft een vers en het eten is vers. Ze worden beiden in 7…

Missie Márquez in Colombia van Kompagnie Kistemaker is als een Zuid-Amerikaanse bioscoop en literaire safari…

Een beklemmende en humoristische voorstelling over de invloed van machtige bureaucratische instanties op het individu.…

Missie Márquez in Colombia van Kompagnie Kistemaker is als een Zuid-Amerikaanse bioscoop en literaire safari…

Wilt u op de hoogte blijven van het programma of nieuwtjes van Walhalla?

Meldt u nu aan voor de nieuwsbrief