Nieuw Utrechts Toneel – Nooit Meer Werken

Nooit Meer Werken

Meer Toneel

Een relatiedrama tussen twee robots

We dromen er allemaal wel eens van toch? Nooit meer vroeg op, nooit meer lunch maken, nooit meer in de file of door de regen fietsen. Nooit meer vieze koffie, nooit meer die radiozender, nooit meer… Vul maar in! We gaan het een avond lang proberen. Met theater, een heerlijk driegangendiner en goed gezelschap.

“Het belooft een mooie avond te worden, waarbij ieder van u gemiddeld 0,07% gelukkiger naar huis zal gaan. Volgens onze prognose zal 32% van jullie de avond als uniek ervaren, 12% zal zich gelouterd voelen, 41 % is echt even lekker een avondje uit en 13 % heeft het enorm naar zijn zin. 1% zal de voorstelling als ‘zo zo’ ervaren, dit is veelal publiek dat mee moest van zijn of haar partner of collega’s uit het werkveld. Dan houden we nog zo’n 1% aan mensen over die zich vanavond ‘kut’ voelt.” (ROBOT G1)

Acteurs Greg Nottrot en Floor Leene liggen aan de rand van een zwembad te nippen van hun cocktails. Ze hoeven niet meer te werken want ze zijn vervangen door twee robots. Robot G1 en robot F1 spelen de voorstelling. Heerlijk!

Gefascineerd door de toenemende automatisering, digitalisering en robotisering in het dagelijks werk van heel veel mensen, verdiept het NUT zich in de effecten hiervan. Zijn robots dé oplossing voor een verstoorde werk/privé balans? Nooit meer werken laat de uiterste consequentie zien van het idee dat technologie ons werk overneemt.


Praktische informatie

* Zon, zee en strand; Nooit meer werken is theater, maar dan net even anders. Geheel in thema neemt het publiek dan ook plaats in strandstoelen. Voor mensen die hier niet mee uit de voeten kunnen, zorgen wij voor een alternatief in de vorm van een stoel met wat extra comfort (let op, beperkt aantal beschikbaar).

* Kaartprijs is inclusief diner.

* Locatie wordt nog nader bekend gemaakt.

 

Makers & spelers

Concept, tekst en spel: Greg Nottrot en Floor Leene | Cast: Baxter (productie robot), Lucy (serveerrobot), NAO 1 en 2 (zorgrobots), talking head 1 en 2 (schermrobots), talking head a en b (3D print robots), Koen ter Braak en Monica Hofman (stagiairs HKU) | Regie: Roeland Hofman | Vormgeving, robots en meer: Thierry Wilders | Foto’s: Sabine Rovers | Met dank aan: Fonds Podiumkunsten, Gemeente Utrecht, FNV, Berlijnplein Utrecht, ABN AMRO Foundation, K.F. Hein Fonds, BankGiro Loterijfonds, IVVU – vereniging van zorgorganisaties in de regio Utrecht (zorgrobots), Fontys Hogeschool Engineering (Baxter)

 

Wanneer?


donderdag 7 oktober 2021 / 18:00

Op locatie

vrijdag 8 oktober 2021 / 18:00

Op locatie

Dit vindt u misschien ook leuk:

 

Door een speling van het lot is theatermaker Karlijn Kistemaker onlosmakelijk verbonden met 100 jaar…

Door een speling van het lot is theatermaker Karlijn Kistemaker onlosmakelijk verbonden met 100 jaar…

Wanneer huilde Ruby voor het laatst? Ze moet er ineens aan denken als ze een…

Het Familiediner (EO) grossiert erin; eeuwenlange ruzies tussen broers en zussen, nichten die elkaar nooit…

Wilt u op de hoogte blijven van het programma of nieuwtjes van Walhalla?

Meldt u nu aan voor de nieuwsbrief