Onze Stad

Sanneke van Hassel en Arie van der Krogt (en Lena Evora)

Meer Theaterconcert

Een zondagmiddag met korte verhalen van Sanneke van Hassel en muziek van stadzanger Arie van de Krogt, die zich allebei laten inspireren door ‘onze stad’ Rotterdam. Met als speciale gast de Rotterdams-Kaapverdische zangeres Lena Evora, die liedjes van heimwee en verlangen laat horen. Samen verlangen ze terug naar wat voorbij of ver weg is en verbazen ze zich erover hoe de Rotterdammer in deze continue veranderende stad er altijd weer wat van weet te maken.

Sanneke van Hassel is ‘al vijftien jaar een topauteur van korte verhalen waarin niemand zijn bestaan zeker is’ (de Volkskrant). Deze middag leest zij de mooiste stukken voor uit haar veelgeprezen nieuwe verhalenbundel Nederzettingen.

Arie van der Krogt is bekend van zijn cynische en liefdevolle Rotterdamse liedjes, over alles wat goed gaat in de stad, of juist ‘fout, fout, fout, helemaal verkeerd.’ Koortsachtig speurt Van der Krogt naar het DNA van de Rotterdammer. Ook vertaalt hij poëzie: ‘Zijn vertalingen ontroeren en zijn troostrijk.’ (Weerklank).

Zangeres en verhalenverteller Lena Evora is geboren in Rotterdam maar haar roots liggen op Kaapverdië. Ze combineert the best of both worlds en zingt zowel Kaapverdische als Nederlandse liederen en vertelt over de werelden erachter.

Op de foto van een schilderij van Marijn de Jong.

‘Bepalend voor een stad zijn niet de stenen, maar hoe het leven zich ertussen voegt.’ – Arie van der Krogt

Wanneer?


Dit vindt u misschien ook leuk:

 

Wilt u op de hoogte blijven van het programma of nieuwtjes van Walhalla?

Meldt u nu aan voor de nieuwsbrief