Opgediept

De Theatertroep i.s.m. Judith Herzberg

Meer Toneel

Een troep toneelspelers arriveert vergeefs in het theater. Ze wilden het vierde deel van de trilogie van Herzberg gaan zien, maar het blijkt uitverkocht. In het restaurant bij het theater stellen ze zich voor hoe de voorstelling in de zaal zou kunnen zijn. Ze fantaseren over hoe het verder gaat met de personages en schieten haast ongemerkt in de rollen uit het stuk. Zo komen ze in de loop van de avond toe aan vragen waar ze, onder andere door de trilogie, nog mee worstelen.

Na de beroemde trilogie Leedvermaak (1982) / Rijgdraad (1995) / Simon (2002), over de stille impact van de Tweede Wereldoorlog op een Joodse familie is er nu het vierde deel: Opgediept. Geschreven in samenwerking met Judith Herzberg.

Is het volksvermaak of intellectueel? Komedie of tragedie? De Theatertroep maakt grenzeloos en interdisciplinair toneel voor alle lagen van de samenleving, wars van elke scheiding tussen klassiek en modern. Met tomeloze energie denken, spreken, zingen en dansen de spelers zich door de avond heen.

Wanneer?


vrijdag 22 februari 2019 / 20:30

Kantine Walhalla

Dit vindt u misschien ook leuk:

 

We schreeuwen op het toneel al jaren: Waarom verdienen vrouwen nog steeds minder dan mannen?…

Sjon, Jon, Johan en Louise, tevreden in een openbare ruimte . Jon: Louise, ik loop…

We willen allemaal goede mensen zijn, maar ‘genieten’ weegt vaak zwaarder dan ethiek. We bedoelen…

*de Hit op Oerol! * Uniek/literair/fris/persoonlijk/theater/spel Honderd Jaar Eenzaamheid, geschreven door Gabriel García Márquez is…

Wilt u op de hoogte blijven van het programma of nieuwtjes van Walhalla?

Meldt u nu aan voor de nieuwsbrief