Pink Elephants on Parade

Winnaars Werkplaats Pitch '19

Meer Muziektheater Meer Theaterconcert Meer Toneel

Naar een idee van Jip Bartels


Pink Elephants on Parade is een anti coming of age-story in de vorm van een electro-pop muziektheatervoorstelling die je meeneemt in een psychedelisch sprookje met visuals en live muziek.

Een jongen ligt in zijn slaapkamer. Hij krijgt een vlucht aangeboden zijn droomwereld in. Maar lukt het hem zijn angsten recht in de ogen aan te kijken en weet hij zijn schaduw terug te vinden?

“As a host, I salute you
Attend my pink elephants on parade
Don’t be afraid, don’t be afraid
Just follow the rail road track”

Wie nog denkt dat een slaapkamer een veilig toevluchtsoord is, heeft het mis. Monsters zitten tegenwoordig niet alleen onder je bed maar ook in je hoofd. In deze tijd van veel thuiszitten en onzekerheid, wordt onze nachtrust aangetast door bizarre dromen. Wat als je zelfs in je dromen continu op je hoede moet zijn en moet rennen voor je leven?

In 2019 wonnen Jip Bartels, de Transmissie en Amanda Payne samen de Walhalla Pitch met de presentatie van hun hallucinante Pink Elephants on Parade, een ode aan de verbeelding en een requiem voor de kinderlijke fantasie. Een poëtisch theatraal concert met nieuw gecomponeerde muziek gemaakt door een samenwerking van jonge Rotterdamse makers, geregisseerd door Anouk Beugels. De multidisciplinaire aanpak levert een spannend universum op die het publiek meetrekt de duistere diepten van het onderbewustzijn in.

Anouk Beugels: Regie | Jip Bartels: Performance / Muziek | Amanda Payne: Libretto | David Schwarz: Muziek | Derk Stenvers: Video | Ayla van Summeren: Spel

Pink Elephants on Parade is een coproductie van Werkplaats Walhalla en De Transmissie en wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Rotterdam, Kickstart Cultuurfonds, BNG Cultuurfonds, Prins Bernard Cultuurfonds Zuid-Holland, Lira Fonds en Stichting Elise Mathilde.

Let op: tijdens deze voorstelling wordt gebruik gemaakt van een stroboscoop.

Wanneer?


donderdag 28 januari 2021 / 20:30

Werkplaats Walhalla

Geannuleerd
vrijdag 29 januari 2021 / 20:30

Werkplaats Walhalla

Geannuleerd
zaterdag 30 januari 2021 / 20:30

Werkplaats Walhalla

Geannuleerd

Dit vindt u misschien ook leuk:

 

Met een muzikale hamer slaat de Rotterdamse zangeres en schrijver Joia een barst in het…

Met een muzikale hamer slaat de Rotterdamse zangeres en schrijver Joia een barst in het…

Naar een idee van Jip Bartels
 Pink Elephants on Parade is een anti coming of…

Naar een idee van Jip Bartels
 Pink Elephants on Parade is een anti coming of…

Wilt u op de hoogte blijven van het programma of nieuwtjes van Walhalla?

Meldt u nu aan voor de nieuwsbrief