Broeder Dieleman

Rotown presenteert

Meer Theaterconcert

Met albums als ‘Alles Is IJdelheid’ en ‘Gloria’ geeft broeder Dieleman een eigen mystieke draai aan Zeeuws-Vlaamse polderfolk. De muzikale grenzen van Dieleman reiken veel verder dan gitaar en stem: ‘Uut De Bron’ was bijvoorbeeld een fraai experimenteel werk waarbij geluidscollages, veldopnamen en melodieën samensmelten tot een meeslepend geheel.

Het komende project ‘Komma’ wordt uitgebracht als dubbelalbum én fotoboek; samen vertellen ze het verhaal van het krekengebied in het Land van Axel. De eerste helft bevat liedjes in bandbezetting, terwijl de tweede helft een instrumentale impressie is over een specifieke kreek: t Gat van Pinten. Bij elkaar vormt het een eerbetoon aan de mysterieuze wateren van Zeeuws Vlaanderen, een land van waterkanten.

De shows van broeder Dieleman zijn altijd merkwaardige, intieme ervaringen die de afstand tussen artiest en publiek overbruggen. Diepe geestdrift en humor schrikken elkaar niet af, maar zorgen juist voor een ontwapenende sfeer. Dat moet in Kantine Walhalla, een plek gerenoveerd in de stijl van de jaren 50, met fraai uitzicht op de Wilhelminapier. Van Walhalla tot aan het Hellegat dus, het water loopt ons in de mond!

foto: Sven van Rijswijk

Wanneer?


Dit vindt u misschien ook leuk:

 

Hartverwarmende samenzang met een gevoelige snaar. Gabby Bakker, Vashti de Caluwé en Melissa 't Hart…

  Voorafgaande aan de voorstelling lunchen in het Foyer Café? Na de eerdere succesvolle optredens…

Zijn talent voor tekst en melodie zijn onberispelijk. Zijn muziek is rauw, intens en sfeervol.…

Ga zitten en laat u overspoelen door de lieflijke Brabantse liedjes van Gerard van Maasakkers.…

Wilt u op de hoogte blijven van het programma of nieuwtjes van Walhalla?

Meldt u nu aan voor de nieuwsbrief