UP

Yora Rienstra

Meer Toneel

Twee seizoenen terug speelde Yora Rienstra in haar eentje zalen plat met de solovoorstelling ‘Paaz’, naar het gelijknamige boek, waarin Emma wordt opgenomen in de Psychiatrische Afdeling Algemeen Ziekenhuis (Paaz dus).

In deze vervolgvoorstelling, UP, moet Emma opnieuw de psychiatrische kliniek in. Net nu ze zich sterk voelt en zelfs een waanzinnig gevoel van geluk ervaart, zoals zij dat omschrijft.
Haar specialist, een vervanger die ze niet kent, vertrouwt haar wel erg uitbundige geluksgevoel niet.

Net als in Paaz, laat Yora Rienstra in UP Emma’s hersenstormen zien. Haarscherp en met veel humor neemt ze u mee naar de angstaanjagende momenten waarop de wanen toeslaan. In de ziekenhuiswinkel spreekt iedereen opeens in een onbekende taal, en bestaat die enge hond die haar beloert nu wel of niet?

‘Het is alsof je verliefd wordt, elke keer opnieuw. Je wordt verliefd op het leven, maar het leven maakt het steeds weer met je uit.’

 

INLEIDING

Om 20:00 uur begint er een inleiding op de voorstelling in het Foyer Café van Walhalla.

Na de inleiding gaan de deuren naar de zaal open.

Gevaarlijk, gek, irritant, dom of een aansteller… Tegen welke vooroordelen loop je zoal aan als je een psychische aandoening hebt? En wat voor impact heeft dat op je? In de inleiding voorafgaand aan de theatervoorstelling UP kun je er alles over horen. Eén of twee ambassadeurs van Samen Sterk zonder Stigma doen dan namelijk wat veel anderen niet durven: praten over de psychische aandoening die ze hebben (gehad). Ze delen hun persoonlijke ervaringen met discriminatie en stigma en gaan graag met je in gesprek. Kom naar de inleiding en stel alle vragen die je nooit eerder durfde te stellen!

 

Samen Sterk zonder Stigma streeft naar een samenleving waarin iedereen, ongeacht zijn of haar psychische aandoening, zich volwaardig voelt en ook zo wordt behandeld.

Wanneer?


Dit vindt u misschien ook leuk:

 

Wilt u op de hoogte blijven van het programma of nieuwtjes van Walhalla?

Meldt u nu aan voor de nieuwsbrief