Yorick Zwart/ De Stokerij Speelt

Don't Shoot The Pianoplayer

Meer Muziektheater

Op 11 juli is het 23 jaar geleden dat Bosnisch-Servische troepen onder leiding van generaal Mladic de vermeend veilige enclave Srebrenica innamen. De lichtbewapende Dutchbatters van overste Karremans konden niet veel meer dan toekijken. De schuldvraag is al vaak gesteld, een antwoord hebben we nooit gekregen. Er vallen achtduizend doden in een verhaal dat voor de neutrale toeschouwer een black comedy of errors zou kunnen lijken: besluiteloze politici, geheime afspraakjes, niet opdagende F-16s en slechte timing.

In Don’t Shoot the Pianoplayer kijkt veteraan Nico terug op zijn aandeel bij de Val van Srebrenica. Yorick Zwart toont in deze voorstelling de  voortdurende worsteling van deze veteraan met zijn PTSS, die een uitlaatklep vindt in zijn omgang met Cat, de zingende etalagepop (zangeres Catalijne Janssen). Op een stand-up achtige manier wordt de kijker meegenomen in deze nationaal traumatische tragikomedie van onze vaderlandse geschiedenis.

Na een korte editie op festival de Parade in de zomer van 2017, nu terug in een avondvullende XL uitvoering.

Na afloop van de voorstelling vindt een nagesprek plaats met veteraan Andries Boneschansker, die in juli 1995 aanwezig was bij deze donkere episode in voormalig Joegoslavië.

Don’t Shoot the Pianoplayer is deel 1 uit de serie Human Inc. Een serie van 5 voorstellingen over hoe grote internationale bedrijven en overheden de verbinding met het individu verliezen.

Spel en idee: Yorick Zwart I Tekst: Rutger Kroon I Zang: Catalijne Janssen

 

Wanneer?


Dit vindt u misschien ook leuk:

 

Show Me is een show waarin iedereen auditie doet. Niet alleen de talenten doen auditie…

Show Me is een show waarin iedereen auditie doet. Niet alleen de talenten doen auditie…

Show Me is een show waarin iedereen auditie doet. Niet alleen de talenten doen auditie…

De compleet spiksplinternieuwe muzikale show van Cabarettrio De Tunes. Een gokje wagen is leuk en…

Wilt u op de hoogte blijven van het programma of nieuwtjes van Walhalla?

Meldt u nu aan voor de nieuwsbrief