Floris Kortie & Vera Kooper (matinee)

Het jaar 250 na Beethoven

Meer Theaterconcert Meer Theaterlezing

Deze voorstelling wordt geannuleerd i.v.m. de verlengde maatregelen en kan helaas ook niet meer verplaatst worden. Bezoekers worden per e-mail ingelicht. 


#KlassiekeMuziek | #Humor | #BekendVanTV

Hoe Beethoven de wereld veranderde

Welkom in het jaar 250 na Beethoven! Tweeënhalve eeuw na zijn komst op aard laat Floris Kortie (Podium Witteman), samen met pianiste Vera Kooper, zien én horen hoe Beethoven onze wereld heeft veranderd. Gewapend met historisch bewijsmateriaal en aan de hand van persoonlijke ontboezemingen, geschiedkundige spoedcursusjes, obscure YouTube-filmpjes en de allermooiste muziek ooit geschreven, wordt één ding duidelijk: het Beethoven-tijdperk is nog maar net begonnen!

In Het jaar 250 na Beethoven vertelt presentator en klassieke-muziekfan Floris Kortie het wonderlijke levensverhaal van Ludwig van Beethoven. Dat wordt afgewisseld met de mooiste delen uit Beethovens pianosonates door Vera Kooper, zoals de Mondschein, de Pathétique en de Appassionata. Wat blijkt: ook ná het jaar 250 weet Beethoven ons nog steeds te ontroeren en te inspireren.


Lunch erbij? 

Voorafgaand aan de voorstelling serveren wij een lekkere lunch voor maar € 12,50 p.p.
Boek hier uw kaarten voor de lunch!

Wanneer?


Dit vind je misschien ook leuk:

 

Na de uitverkochte voorstellingen in november 2023 zijn twee extra voorstellingen bijgeboekt! In de muziektheatervoorstelling…

Na de uitverkochte voorstellingen in november 2023 zijn twee extra voorstellingen bijgeboekt! In de muziektheatervoorstelling…

Tijdens deze solo-optredens neemt zanger en liedjesschrijver Blaudzun de tijd om te vertellen over zijn…

Zijn herkenbare stem, beeldende en grappige teksten en bijzondere verschijning maken hem een opmerkelijke muzikant.…

Wil je op de hoogte blijven van het programma of nieuwtjes van Walhalla?

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief