Steun Walhalla

Ben je fan van Theater Walhalla en draag je ons een warm hart toe? Dan kan je ons op verschillende manieren steunen. Omdat wij vinden dat de voorstellingen in Walhalla voor iedereen toegankelijk moeten zijn, vinden wij het belangrijk om de entreeprijzen laag te houden. Met jouw steun maak je dat mogelijk.
Er zijn verschillende mogelijkheden om ons te steunen:

Steun ons met je bedrijf

Wil je met je bedrijf Walhalla steunen met een jaarlijkse bijdrage? Word dan onze nieuwe sponsor of word lid van onze business club Club Walhalla. Meer info vind je hier.

Schenk je rijk 💰

Wist jij dat geld geven aan Walhalla jou geld oplevert? Je leest het goed: maak een bedrag over, en verdien het via de belastingaftrek weer terug. Soms zelfs met winst!

Theater Walhalla is een Culturele ANBI: een Algemeen Nut Beogende Instelling. Hierdoor kunnen giften aan Walhalla voor de schenker leiden tot een fiscale aftrekpost die groter is dan het geschonken bedrag. Er zijn twee soorten giften mogelijk:

Gewone gift
Een gewone (eenmalige) gift aan een ANBI is in principe fiscaal aftrekbaar in box 1. ‘In principe’, omdat alvorens een bedrag te mogen aftrekken, wel eerst een drempel moet worden overschreden. Deze is inkomensafhankelijk. Voor giften aan een culturele ANBI bestaat een extra tegemoetkoming, je mag het geschonken bedrag in jouw aangifte met 25% verhogen.

5 jaar een periodieke gift doen
Veel beter is de zogenaamd periodieke gift. Daarvan is namelijk elke euro aftrekbaar. Er geldt dan dus geen drempel. Hierdoor is het fiscale voordeel voor jou aanzienlijk groter.

Wat zijn de voorwaarden voor het doen van een periodieke gift?

  1. Elk jaar een vast bedrag voor een periode van minimaal 5 jaar.
  2. De periodieke gift moet stoppen als je zelf binnen die vijf jaar zou komen te overlijden. Wij zeggen: niet doen!
  3. Die periodieke gift moet worden vastgelegd in een overeenkomst, dat kan notarieel, maar dat hoeft gelukkig niet.
  4. De periodieke gift moet per bank worden betaald.

Mocht je een periodieke gift overwegen, dan kan Walhalla zorgdragen voor het opmaken van de benodigde overeenkomst. Neem contact op via info@theaterwalhalla.nl, ook als je nog vragen hebt.

Meer info:
Rekeningnummer NL 58 RABO 0143 4655 03
Meer info over schenken op de site van de Belastingdienst
Download de overeenkomst Periode gift in geld

Alvast heel hartelijk dank voor je steun!

Nalaten aan Walhalla

Walhalla bruist volop! En de plannen, groei en initiatieven blijven doorgaan. Om in al die nieuwe ideeën te kunnen investeren zijn bijdragen uit nalatenschappen dé manier om dromen te kunnen blijven realiseren. Walhalla is relatief jong en heeft een creatieve en ambitieuze toekomst voor zich. Daarom hopen we op opname in een testament. Met elke bijdrage zijn we blij en wij garanderen dat deze nuttig besteed zal worden. Je kunt hierover in gesprek met Harry-Jan Bus. Hij is bereikbaar op 010 – 215 22 76 of via harry-jan@theaterwalhalla.nl

Word suikeroom of suikertante

Je kunt ook onze suikeroom of suikertante worden voor maar € 50 per jaar (of meer). Als suikeroom of -tante ontvang je elke twee maanden de Walhalla krant thuis. Ook is er Walhalla’s Grote Preview Revue in september, waarvoor alleen suikerooms en -tantes toegang krijgen. Op deze speciale avond krijg je voorproefjes te zien van voorstellingen die wij het komende seizoen in ons theater verwachten. Die avond kan je mee loten voor de Gouden Kaart, waarmee je een jaar lang gratis voorstellingen uit het reguliere programma in Walhalla kunt bezoeken.

Allemaal leuke dingen… dus geef je hieronder op!

Luc en Arianne zijn suikeroom en -tante. Lees hier waarom!

In september 2023 won Louise de Gouden Kaart.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aanmelding suikeroom of -tante

Wil je op de hoogte blijven van het programma of nieuwtjes van Walhalla?

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief