Giovanni Brand - Zigeunerkind Met Traan (Likeminds)

Meer Matinee Meer Theater

#OverAfkomst

‘Als mijn oma droomt, droomt ze over de toekomst. Wanneer ik droom, droom ik over het verleden. Beiden dromen we van iets waarvan we geen weet hebben. Dag na dag komen we meer te weten over onze toekomst en ons verleden. Komen we er achter dat ons verleden noch onze toekomst geruststellend is. En toch blijven we dromen.’

Zijn oma groeide op op het woonwagenkamp en sinds kort weet hij dat hij afstamt van de Roma. Toen hij uit de kast kwam, voelde het alsof dat deel van hem op het woonwagenkamp niet mocht bestaan. In zijn queeste vraagt Giovanni zich af: als je afstamt van de Roma, mag je je dan ook Roma voelen en noemen, ook al ben je al meer dan tien jaar niet meer op het woonwagenkamp geweest? En klopt het dat je niet welkom bent op dat woonwagenkamp als je uit de kast bent gekomen? En worden Roma op hun beurt door de hele wereld met de nek aangekeken?

Giovanni volgt een zoektocht naar zijn roots die bol staat van de oordelen en vooroordelen en ervaart de smalle marges van begrip en acceptatie. Hij komt erachter dat oordelen in onze natuur zit, zoals ook het Roma-bloed in hem zit. Je kan het negeren maar het is niet te ontkennen.


Giovanni Brand is een performer en schrijver, afgestudeerd van de Toneelacademie Maastricht. Hij vertrekt altijd vanuit zijn intiemste gedachten waardoor er in zijn werk altijd een enorme persoonlijk noodzaak zit. Deze persoonlijke noodzaak zet hij tegenover de wereld waarin we nu leven. Op het toneel is hij grenzeloos omdat hij gelooft dat er geen grenzen zouden mogen bestaan, in welke vorm dan ook. De donkerte die in zijn werk schuilgaat staat in contrast met de lichtheid die hij als persoon met zich mee brengt. Zowel op het toneel als in zijn leven.

Gemaakt en gespeeld door Giovanni Brand | Eindregie Lynn Schutter Kostuum | Nightmare disorder Bouw decor Gino Post
Deze voorstelling is mede mogelijk gemaakt met een bijdrage van het Fonds Podiumkunsten.

Wanneer?


Dit vind je misschien ook leuk:

 

Theaterconcert | Holland Americana Tim is al zijn hele leven gek van traditionele Amerikaanse muziek,…

Een jong stel zoekt antwoord op de vraag: Willen we een kind op deze stervende…

Muzikaal theatercollege | over samen mens zijn Iedereen hoort erbij! Want wat is normaal en…

Muzikaal theatercollege | over samen mens zijn Iedereen hoort erbij! Want wat is normaal en…

Wil je op de hoogte blijven van het programma of nieuwtjes van Walhalla?

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief