Woolf (NL)

Meer Internationale Vrouwendag Meer Theaterconcert

Singer-songwriters | Trio

Voorprogramma: Stan Vreeken

Drie stemmen, drie persoonlijkheden, drie verhalen. Drie smaken die samen als een gouden, veelbeproefde smaakregel, gewoon lekker zijn. Woolf is een klinkende harmonie die volledig recht doet aan de individuele ruwe kantjes van singer-songwriters Marieke Smit, Mylène Berghs, en Ellen Tackenkamp. In hun muziek klinken echo’s door van legendarische formaties als Crosby, Stills & Nash met de pit van The Supremes, hier en daar een vleugje Andrews’ Sisters, afgewerkt met een hip modern randje dat doet denken aan The Staves.

In 2020 kwam de band met de veelzijdige EP Woolf, geproduceerd door Paul Willemsen. De release tour die daarop zou volgen viel in het water want daar kwam een pandemie tussen… Afgelopen zomer deed Woolf alsnog de Garden Tour, waarin ze hun EP live konden presenteren. Sindsdien speelde de band op verschillende podia, als opening act voor The Delines en Frazey Ford, en speelden ze o.a op Ramblin’Roots festival waar ze heel veel indruk hebben gemaakt. In het voorjaar van 2023 verschijnt hun nieuwe EP  genaamd “Let Me In”.

“..het publiek houdt de adem in en luistert aandachtig, de kwaliteit van de muziek is uitmuntend, waarbij vooral de mooie harmonieën opvallen.”- Livestreammagazine.nl

Stan Vreeken is een liedjesschrijver met een fijnzinnige verbeelding en een verrassend gevoel voor beeldspraak. Zijn liedjes zijn lichtvoetig en gelaagd, en van zijn soulvolle en melodieuze songs gaat een frisse weemoed uit.

 

 

 

Wanneer?


Dit vind je misschien ook leuk:

 

Een seizoen zonder Frederique Spigt in Walhalla is als Rotterdam zonder bouwputten en kranen: ondenkbaar.…

Cabaret | persoonlijk | muzikaal Je mag er zijn! Met al je mooie én minder…

Theaterconcert | Holland Americana Tim is al zijn hele leven gek van traditionele Amerikaanse muziek,…

Tijdens deze solo-optredens neemt zanger en liedjesschrijver Blaudzun de tijd om te vertellen over zijn…

Wil je op de hoogte blijven van het programma of nieuwtjes van Walhalla?

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief