Vecht

Over de gevolgen van de toeslagenaffaire

Meer Theater Meer We Are Public

Toneel | engagement | actueel | monoloog

Wat betekent het om uitgekleed te worden door de overheid? Wat betekent het om altijd op je hoede te moeten zijn voor je achternaam, je afkomst, je dubbele nationaliteit?
In deze aangrijpende monoloog maken we de ondergang mee van Zafirah. Een jonge levenslustige vrouw die werkt voor de juridische afdeling van een overheidsinstelling. Envelop na envelop valt op de mat, waarin Zafirah wordt aangemerkt als fraudeur. De rest is gruwelijke geschiedenis, maar wel een die nog niet voorbij is.

Vecht, door Maxine Palit de Jongh geschreven op basis van het toeslagenschandaal, maakt de verwoestende gevolgen van de toeslagenaffaire (waar tienduizenden ouders ten onrechte werden aangemerkt als fraudeur) voelbaar.

  • Met nagesprek
  • Ben jij gedupeerde van de toeslagenaffaire? Bestel dan vrijkaarten met actiecode ‘Gedupeerde’.

De voorstelling is gratis met een We Are Public pas. Reserveren kan via reserveringen@theaterwalhalla.nl, 010-215 2276 (di t/m vr tussen 13:00 – 16:00) en aan de kassa voorafgaand aan de voorstelling. Zo lang de voorraad strekt. 

Wanneer?


Dit vind je misschien ook leuk:

 

Tweede Wereldoorlog | Muziektheater “Als de Moffen willen beletten Dat de Tommies ons ontzetten Ga…

Na de uitverkochte voorstellingen in november 2023 zijn twee extra voorstellingen bijgeboekt! In de muziektheatervoorstelling…

Na de uitverkochte voorstellingen in november 2023 zijn twee extra voorstellingen bijgeboekt! In de muziektheatervoorstelling…

Een jong stel zoekt antwoord op de vraag: Willen we een kind op deze stervende…

Wil je op de hoogte blijven van het programma of nieuwtjes van Walhalla?

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief