AKF Halve finalistentour

Meer Kleinkunst

Kom nieuw cabarettalent ontdekken!
De zes halve finalisten van de AKF Sonneveldprijs 2020 (het Amsterdams Kleinkunst Festival) komen naar Walhalla om hun cabaret- en kleinkunsttalenten te tonen tijdens hun try-out tournee. Verwacht dus gespannen cabaretiers, hier en daar een uitglijder en verrassend nieuw materiaal.

Claudia de Breij, Maarten van Roozendaal, Van der Laan en Woe, en Richard Groenendijk gingen hen al voor. Wie weet treft u vanavond al de winnaar van de AKF Sonneveldprijs 2020.

Vanavond spelen bij Walhalla:

Beth & Flo – Niet wat je denkt

Gewapend met een sloophamer breken Beth & Flo alle muren af. De muren van het studeerkamertje waar hun piano staat en waar ze urenlang, jarenlang, eindeloos etudes en fuga’s van Bach hebben geoefend. De muren van die hele klassieke concertwereld waarin ze gevangen zitten moeten kapot. Ze willen eruit! Veel liever gaan ze apenkooien, snoep scheppen en liefdesliedjes zingen. Ver weg van de gebruikelijke regels in de wereld waar ze vandaan komen, ver weg van de tradities. Ze willen op avontuur!


Kitty Goemaat – Scheidsvechter

Haar ouders zijn gescheiden. Dat is heel gewoon. Het is bovenal heel inspirerend. Twee keer verjaardagscadeaus, twee keer op vakantie, twee keer een gezellig gezin. Onder een dak konden haar ouders niet leven, ze maakten echter wel een kind. Dat kind is Kitty. Kitty is nu 25 jaar. Kitty is een beetje vreemd, in de war en heus wel vrolijk maar vooral overtuigd van het feit dat zij het anders zal doen. Hoe het anders moet onderzoekt ze in haar programma ‘Scheidsvechter’.Met scherpzinnige liedjes, absurde sketches en haar gevoel voor zaal en taal pakt zij je in en neemt ze je mee in haar hoofd.

Teksten en muziek: Kitty Goemaat
Regie: Susanne Zuurbier

 

Lotte Velvet – Ondergrond

Lotte Velvet (1984) heeft genoeg over het weer gepraat: de Apocalyps nadert. Gewapend met elektrische gitaar en scherpe blik neemt ze je mee in haar kijk op onze maatschappij. Klimaatactivisten, politici en onderbuikstemmers komen aan het woord in een muzikale en talige mix van punk tot poëzie. Kritisch, maar met compassie, want we zijn allemaal wel eens op het verkeerde moment ergens binnengekomen.

 

Wanneer?


Dit vindt u misschien ook leuk:

 

Walhalla favoriet | Rotterdams Hooggeëerd publiek, komt dat zien en horen, komt schudden en lachen!…

Cabaret | kleinkunst | jong talent Ben jij zo iemand met een gebruiksaanwijzing of ben…

Cabaret | kleinkunst | line-up | try outs Oude en nieuwe cabaretiers proberen hun nieuwe…

Walhalla favoriet | Rotterdams Hooggeëerd publiek, komt dat zien en horen, komt schudden en lachen!…

Wil je op de hoogte blijven van het programma of nieuwtjes van Walhalla?

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief