Aluin - Twelfth Night, Een Genderfluide Muziekspektakel

Meer Cabaret Meer Pride Meer Theater Meer We Are Public

Een genderfluïde muziekspektakel | Shakespeare | Queer | Komedie

Twelfth night is ooit door Shakespeare geschreven als stiekem Queer-feestje binnen de normen van de zeventiende eeuw. Omdat destijds in Engeland alle rollen door mannen gespeeld werden, hadden de liefdes-scènes en de genderverwarring in het stuk een extra laag. Aluin neemt deze Shakespearetekst opnieuw onder handen en bewerkt het stuk vanuit een eigentijds queerperspectief tot een energieke, swingende en knettergekke komedie van nu, waarin een ding zeker is: de liefde overwint altijd!

“Shakespeares Twelfth Night is een komedie en dat hebben we geweten […] . In de adaptatie van Theatergroep Aluin kreeg de volle zaal meerdere keren de slappe lach door de geweldig getimede grappen, dubbelzinnige opmerkingen en muzikale hoogstandjes van de zeer charismatische cast.”

“Charismatische cast maakt geweldige queer-versie van Shakespeares ‘Twelfth Night’ ” ★★★★ – Ela Çolak  (Volkskrant) 

“swingend en spetterend feest vol heerlijke liefdesperikelen en genderverwarring. Een genderfluïde romcom van nu.” – De Theaterkrant


Tekstbewerking: Ayden Carlo | Muziek: New Cool Collective’s Willem Friede | Regie: Victorine Plante| Acteurs: Jaike Belfor, Sacha Muller, Floyd Koster, Jilles Flinterman en Khouloud Zaher.


 

Gratis met een We Are Public pas. Reserveren kan via reserveringen@theaterwalhalla.nl, 010-215 2276 (di t/m vr tussen 13:00 – 16:00) en aan de kassa voorafgaand aan de voorstelling. Zo lang de voorraad strekt. 

 

Wanneer?


Dit vindt u misschien ook leuk:

 

Voor hen die er op hebben gezeten, hadden willen zitten of er de kriebels van…

Over identiteit | Rollenspel | Teksttoneel Een stel komt in hun vakantiehuisje met vrienden voor…

[english below] Op vrijdag 24 en zaterdag 25 maart nemen Walhalla en het CTF samen…

[english below] Op vrijdag 24 en zaterdag 25 maart nemen Walhalla en het CTF samen…

Wil je op de hoogte blijven van het programma of nieuwtjes van Walhalla?

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief