Dennis Kolen

Meer Theaterconcert

Americana | Singersongwriter

Belachelijk mooi. Zo noemde Leo Blokhuis het debuutalbum van Dennis in DWDD. Daardoor begon zijn carrière met een vliegende start.

Dennis wordt inmiddels door velen gezien als een van de beste songwriters van Nederland. Zijn nieuwe album ‘Wilderness’ werd volledig thuis opgenomen tijdens de lockdowns en werd door hemzelf ingespeeld. Het vat de sfeer van een artiest, alleen in zijn huis met zijn gitaar en piano, terwijl de wereld dicht is.

Over Dennis Kolen:
Dennis Kolen begon zijn muzikale carrière in 2001 als frontman van de Rotterdamse band Wyatt. In 2005 bracht hij zijn eerste soloalbum ‘The Jinx’ uit. De plaat kreeg lovende kritieken en al snel volgden ‘Hard Road/Muddy Track’ (2008), ‘Revolution of the Romantics’ (2010), ‘The Years of DK’ (2012), en ‘Foreign Affairs’ (2013). Deze albums werden allemaal met vijf sterren bekroond door het toonaangevende muziekblad ‘Revolver/Lust for Life’. Op het laatstgenoemde album is Dennis te horen met Jazztrompettist Eric Vloeimans. De twee artiesten vermengen moeiteloos jazz en pop tot een unieke hybride mix. In 2020 komt het overwegend akoestische album ‘In Our Lifetime’ uit. ‘Wilderness’ is het veertiende solo-album van de Nederlandse singer/songwriter.


Support Act: Timber

Timber is een Capelse singer-songwriter wiens Americana-popsongs je doen voelen, nadenken en lachen, in een intieme en relaxte sfeer. Muziekblad Heaven schreef over hem: “Op Clouds toont Timber zich een voortreffelijke zanger en liedjesschrijver en overtuigt hij met uitstekend in het gehoor liggende melodieën, smaakvol ingevuld”.

Wanneer?


Dit vindt u misschien ook leuk:

 

Ode | herkenbaar | Rotterdams Dat is lekker/wat wil je nog meer: Claptons mooiste songs…

Alleen in Walhalla | Liedjes van Jan Rot Honderden liedjes zongen zij samen, Jan Rot…

Cabaret | slim | muziek De huizenprijzen stijgen, de oceanen ook, de inflatie klotst tegen…

Theaterconcert | Kleinkunst | Electronisch Ergens tussen waan en werkelijkheid fluisteren en zingen neveldieren ons…

Wil je op de hoogte blijven van het programma of nieuwtjes van Walhalla?

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief