FRITZI – De Poezieboys

Meer Kleinkunst Meer Theaterlezing

Grote kans dat je nog nooit van de dichter Fritzi Harmsen van Beek hebt gehoord. Vrees niet, geeft niks. Dat hadden de Poezieboys tot een jaar geleden ook niet. En mocht je haar al kennen, dan ken je haar als de dochter van de tekenaar van Flipje van Tiel of als de flodderdiva die in de gekraakte villa Jagtlust mythische feesten gaf. De Poezieboys kennen haar als een lieve vrouw die moeite met het leven had. Een originele, gulle en talentvolle vrouw die prachtig kon schrijven en tekenen, die van kleine weerloze diertjes hield, grassprietbrieven schreef en eindeloos veel walnoten beschilderde. De Poezieboys brengen een mythe over een van Nederlands grootste dichters.

credits
concept, spel Jos Nargy, Joep Hendrikx
regie Silke van Kamp
vormgeving Vita Coenen

Over de Poezieboys
In 1966 komen op uitnodiging van Simon Vinkenoog handenvol dichters bijeen in Carré. Hun maaltijd: een halve kip en een joint. Deze dichters, waaronder een debuterende Jules Deelder, Johnny the Selfkicker en Vinkenoog zelf traden op voor een dampend, joelend en stijf uitverkocht huis. Jos Nargy en Joep Hendrikx vragen zich af waarom een dergelijke avond tegenwoordig haast ondenkbaar lijkt. De poëzie verdient beter vinden zij; en ze richtten de Poezieboys op.
Jos en Joep maakten voorstellingen die onder andere te zien waren op theaterfestival de Parade en in verschillende theaters. Ook organiseerden ze poëzieavonden met jonge (levende!) dichters en richten ze de Poeziebar (voorheen de ‘Poezieclub’) op. Samen met muzikant Bas Prins brengen zij de beste poëzie van dit moment, geïnspireerd op die ene legendarische avond in Carré. En natuurlijk met als doel: uitverkochte, dampende en joelende zalen voor de poëzie! Want de wereld kan wel weer wat Rock & Roll & Poëzie gebruiken.

> Bekijk hier onze (corona) huisregels

Wanneer?


woensdag 30 juni 2021 / 18:30

Kantine Walhalla

woensdag 30 juni 2021 / 21:00

Kantine Walhalla

Dit vindt u misschien ook leuk:

 

Denkend aan de Fransse Eijkel kunnen we er ons alles bij voorstellen: een exotische samenleving…

In de luwte van de lockdown heeft Laura van Dolron een nieuwe voorstelling gemaakt De…

Grote kans dat je nog nooit van de dichter Fritzi Harmsen van Beek hebt gehoord.…

Grote kans dat je nog nooit van de dichter Fritzi Harmsen van Beek hebt gehoord.…

Wilt u op de hoogte blijven van het programma of nieuwtjes van Walhalla?

Meldt u nu aan voor de nieuwsbrief