Gehring & Ketelaars

Het Laatste Gesprek

Meer Theater

LET OP: deze voorstelling is verplaatst naar Kantine Walhalla, aan de Veerlaan 11!

Een beklemmende en humoristische voorstelling over de invloed van machtige bureaucratische instanties op het individu.

Een cliënt en een functionaris zitten tegenover elkaar in de kale ruimte van Het Instituut. De uren tikken weg. Wat begint als een standaard bureaucratische afhandeling, verandert in een kafkaësk labyrint.

Het laatste gesprek is een gesprek tussen een doorgewinterde functionaris en een cliënt die van haar afhankelijk is. Hoe gaan beide partijen om met de speelruimte tussen de regels?

Gehring & Ketelaars geeft in Het laatste gesprek vorm aan een angst die voor iedereen herkenbaar is en voor miljoenen mensen werkelijkheid: dat je niet vrij bent om je eigen weg te gaan, maar dat een ander mens over jou beslist.

De voorstelling is gebaseerd op gesprekken met cliënten en functionarissen en speelt ook bij bureaucratische instanties waar G&K haar onderzoek deed.

In de pers

“Voor iedereen die weleens bij een loket heeft moeten verschijnen, is het een herkenbare nachtmerrie. In de theatervoorstelling Het laatste gesprek tonen actrices Anne Gehring en Vera Ketelaars precies zo’n nachtmerrie, maar dan extremer, absurder. Theater op zijn kafkaiaans.” – de Volkskrant

“Dat is het uitgangspunt voor Gehring en Ketelaars: het moment dat de werkelijkheid verdwijnt achter die ondoordringbare muur van regels en wetten.” – Theaterkrant

Quotes van bezoekers

“Een erg mooie voorstelling met soms (helaas) veel momenten van herkenning. Het heeft in ieder geval gezorgd voor een lange reflectie die avond.”

 “’Het laatste gesprek’ is een uitnodiging om na te denken hoe te voorkomen dat het protocol met al zijn regels, wetten en blind vertrouwen in de ‘onbegrensde’ mogelijkheden van de computerwereld, de eigen verantwoordelijkheid ondergraaft, onze maatschappij ontmenselijkt.”

“Ik heb kippenvel gehad, hard gelachen, veel herkend en nog meer ingezien. Deze voorstelling is een troost en een waarschuwing, een clownsact en een diepe reflectie. Franz Kafka’s Josef K. Meets Jacques Tati’s Monsieur Hulot!” 

“Met een zekere duizeligheid begin ik me voor te stellen en soms te herinneren hoe het is om tot ‘niemand’ te worden gemaakt. Het spel en de tekst zijn meeslepend en maken de urgentie van het onderwerp zeer goed voelbaar.”

Over Gehring & Ketelaars
Anne Gehring en Vera Ketelaars vormen samen Gehring & Ketelaars, waarmee ze vanuit een persoonlijke fascinatie maatschappelijke thema’s aansnijden. Hun voorstelling Sexiety (2016/2017) onderzocht nieuwe manieren om over seksualiteit te spreken. De voorstelling was een Oerolhit, werd lovend door de pers ontvangen en genomineerd voor de Seks Media Prijs.

Foto: Randy Fokke / Scenefoto’s: Moon Saris

 

Wanneer?


Dit vindt u misschien ook leuk:

 

Voor hen die er op hebben gezeten, hadden willen zitten of er de kriebels van…

Over identiteit | Rollenspel | Teksttoneel Een stel komt in hun vakantiehuisje met vrienden voor…

[english below] Op vrijdag 24 en zaterdag 25 maart nemen Walhalla en het CTF samen…

[english below] Op vrijdag 24 en zaterdag 25 maart nemen Walhalla en het CTF samen…

Wil je op de hoogte blijven van het programma of nieuwtjes van Walhalla?

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief