Nicole Atkins

Rotown presenteert

Meer Theaterconcert

Singer-songwriter Nicole Atkins wil op haar nieuwste album Goodnight Rhonda Lee slechte gewoontes afleren. Rhonda vertegenwoordigt Atkins’ ondeugende kant, de persoon die ongefilterd de extremen in het leven opzoekt. De gebruikelijke indiepop waarmee de uit Nashville-afkomstige muzikant bekend werd, maakt plaats voor sonore soul en country: dit op advies van een hip-hop producer die Atkins ontmoette tijdens het revalideren van haar alcoholverslaving.

Dit was niet de enige crisis waar ze rekening mee moest houden. Atkins’ vader kreeg longkanker, waardoor zij hem opeens tot steun moest zijn. Veel van de liedjes op Goodnight Rhonda Lee ontstonden bij dit diepe besef om sterker in haar eigen schoenen te staan. Het is een prachtig album geworden met een tijdloze sfeer: je waant weer in de hoogtijdagen van Brenda Lee, Dolly Parton en Nancy Sinatra waant.

Vanavond in Kantine Walhalla krijgen we ongetwijfeld veel mooie en grappige anekdotes te horen. Atkins ineemt bepaald geen blad voor de mond. Maar het meest indrukwekkend zijn toch haar fluwelen stemgeluid en ontwapenende charisma. Met andere woorden: een bijzondere ontmoeting waar je absoluut getuige van moet zijn.

Dit concert wordt georganiseerd door Rotown en Kantine Walhalla en heeft uitsluitend zitplaatsen. Er is vrije stoelkeuze.

Wanneer?


Dit vindt u misschien ook leuk:

 

Cut the Wire. Zo heet zijn vierde plaat. En weer maakt hij zich los van…

Country / soul uit Portland, Oregon. The Delines bestaat, naast frontvrouw Amy Boone, uit onder…

Tourverhalen, unieke gitaren, bizarre ontboezemingen, spontane jams, onmogelijke gitaarcapriolen, maar vooral heel veel mooie muziek.…

"In dit concert sta ik stil bij de duizenden dingen die voorbijgaan en bij dat…

Wilt u op de hoogte blijven van het programma of nieuwtjes van Walhalla?

Meldt u nu aan voor de nieuwsbrief