Nicole Atkins

Rotown presenteert

Meer Theaterconcert

Singer-songwriter Nicole Atkins wil op haar nieuwste album Goodnight Rhonda Lee slechte gewoontes afleren. Rhonda vertegenwoordigt Atkins’ ondeugende kant, de persoon die ongefilterd de extremen in het leven opzoekt. De gebruikelijke indiepop waarmee de uit Nashville-afkomstige muzikant bekend werd, maakt plaats voor sonore soul en country: dit op advies van een hip-hop producer die Atkins ontmoette tijdens het revalideren van haar alcoholverslaving.

Dit was niet de enige crisis waar ze rekening mee moest houden. Atkins’ vader kreeg longkanker, waardoor zij hem opeens tot steun moest zijn. Veel van de liedjes op Goodnight Rhonda Lee ontstonden bij dit diepe besef om sterker in haar eigen schoenen te staan. Het is een prachtig album geworden met een tijdloze sfeer: je waant weer in de hoogtijdagen van Brenda Lee, Dolly Parton en Nancy Sinatra waant.

Vanavond in Kantine Walhalla krijgen we ongetwijfeld veel mooie en grappige anekdotes te horen. Atkins ineemt bepaald geen blad voor de mond. Maar het meest indrukwekkend zijn toch haar fluwelen stemgeluid en ontwapenende charisma. Met andere woorden: een bijzondere ontmoeting waar je absoluut getuige van moet zijn.

Dit concert wordt georganiseerd door Rotown en Kantine Walhalla en heeft uitsluitend zitplaatsen. Er is vrije stoelkeuze.

Wanneer?


Dit vindt u misschien ook leuk:

 

Zijn talent voor tekst en melodie zijn onberispelijk. Zijn muziek is rauw, intens en sfeervol.…

Ga zitten en laat u overspoelen door de lieflijke Brabantse liedjes van Gerard van Maasakkers.…

Highschool sweethearts Suzan en Freek vonden elkaar (op de middelbare school dus!) in hun liefde…

Sven Ratzke en David Bowie. Dat klopt. Gelukkig krijgt u daar nu nog meer van,…

Wilt u op de hoogte blijven van het programma of nieuwtjes van Walhalla?

Meldt u nu aan voor de nieuwsbrief